Mobilizare la graniţa României. Ofiţeri de la Poliţia de Frontieră, pregătiţi să intervină

Criza imigranţilor creează o mobilizare fără precedent la graniţa României. 100 de ofiţeri şi subofiţeri din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră ‎sunt pregătiţi să plece la graniţa cu Bulgaria. Astfel, graniţele Romaniei vor fi controlate şi supravegheate de specialişti.

10 sept. 2015, 08:15
Mobilizare la graniţa României. Ofiţeri de la Poliţia de Frontieră, pregătiţi să intervină

Potrivit unei dispoziţii a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, 100 de angajaţi au fost mobilizaţi la graniţa României cu Bulgaria. Planul de acţiune al IGPF prevede să fie mobilizaţi numai ofiţeri şi subofiţeri bărbaţi.

Conform regulamentului, aceştia sunt obligaţi să se prezinte la punctele de trecere a frontierei în 24 de ore din momentul în care se dă alarma. Poliţiştii vor avea sarcina să supravegheze şi să controleze graniţa. Astfel, frontiera României va fi controlată de specialişti.

CRIZA IMIGRANŢILOR. Un oficial ungar cere mobilizarea armatei

De asemenea, s-au constituit rezerve de personal şi la inspectoratele din teritoriu pentru celelalte graniţe.

România ar urma să primească 6351 de refugiaţi, potrivit unei scheme a CE de repartizare a imigranţilor. Refugiații vor fi distribuiți conform unei formule care se bazează 40% pe produsul intern brut al țărilor, 40% pe numărul de locuitori, 10% pe rata șomajului și 10% pe numărul de refugiați deja aflați în fiecare țară membră înaintea apariției crizei din acest an.

CRIZA IMIGRANŢILOR. Noua SCHEMĂ de redistribuire a refugiaţilor. Ce cotă îi va reveni ROMÂNIEI