Mocăniţa din Moldoviţa, blocată de localnici cu un bolovan uriaş. Scandal cu turiştii

Scandal monstu între localnicii din Moldovița și un grup de turiști. Un bolovan uriaș a fost pus de săteni pe traseul mocăniței. Aceștia revendică o suprafață de teren, inclusiv o porțiune pe care trec șinele.

30 mai 2021, 09:18
Mocăniţa din Moldoviţa, blocată de localnici cu un bolovan uriaş. Scandal cu turiştii
Mocăniţa din Moldoviţa, blocată de localnici cu un bolovan uriaş.

Mocăniţa din Moldoviţa a fost blocată, sâmbătă dimineaţă, cu un bolovan uriaş. Mai mulţi localnici revendică o suprafață de 190 mp de teren, inclusiv o porțiune de câțiva metri pe care trec șinele.

Mocăniţa din Moldoviţa, blocată de localnici

Citeşte şi Incendiu de proporţii în Suceava. Cinci gospodării au fost cuprinse de flăcări

Bolovanul uriaş a fost pus peste șine, iar circulația mocăniţei a devenit imposibilă. Mai multe echipaje de poliție și jandarmerie au ajuns la faţa locului şi încearcă să rezolve problema.

Primarul din Moldovița a spune că în cursul anului 2010 o persoană s-a intabulat pe acel teren în condiții destul de suspecte, iar nimeni nu a știut până acum despre acest lucru

”Acel teren nu a fost niciodată al celor care au acum titluri de proprietate. Calea ferată există de 130 de ani, așa încât nu îmi dau seama cum s-au dat aceste titluri de proprietate. Eu nu înțeleg de ce au tăcut timp de mai bine de 10 ani, iar acum și-au adus aminte că sunt proprietari.

Din ce știu eu, nemulțumirile au plecat de la faptul că persoanele care au acel teren aveau un chioșc unde oprea mocănița, iar acum aceasta nu mai oprește. Sper să se ajungă rapid la o înțelegere”, a precizat edilul, potrivit monitoruldesuceava.ro.

Citeşte şi Tragedie la Suceava. Un bărbat a murit după ce a căzut de pe acoperişul Casei de Cultură