Incendiu de proporţii în Suceava. Cinci gospodării au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu de proporţii a izbucnit în judeţul Suceava. Cinci gospodării au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au intervenit cu 10 autospeciale de stingee şi o ambulanţă SMURD.

13 mai 2021, 09:39
Incendiu de proporţii în Suceava. Cinci gospodării au fost cuprinse de flăcări

Incendiu de proporţii în Suceava. Mai multe case din comuna Suceviţa au fost cuprinse de flăcări. Potrivit ISU Suceava, incendiul a izbucnit la un grup sanitar din lemn, lipit de şura unei gospodării.

Incendiu de proporţii în Suceava. Pompierii au intervenit de urgenţă

Citeşte şi Pericol de incendiu într-un salon cu bolnavi Covid. Angajaţii spitalului au evitat în ultima clipă o tragedie

Flăcările s-au extins rapid la gospodăriile din zonă, din cauta vântului puternic, a cantităţii mare de material lemnos, dar şi din cauza distanţei foarte mici dintre case. Cinci gospodării au fost afectate.

Pompierii au intrvenit la faţa locului cu 10 autospeciale de stingere. De asemenea, o ambulanţă SMURD a ajuns imediat la locul incendiului.

În gospodăria în care a izbucnit incendiul, au ars şura, adăpostul de animale, o magazie din lemn, acoperişul bucătăriei de vară şi bunuri materiale, pe o suprafaţă totală de aproximativ 150 de metri pătraţi.

La al doilea proprietar, au ars casa de locuit şi o anexă, cu bunurile aferente, pe aproximativ 150 de metri pătraţi. În a treia gospodărie, au ars casa şi anexele gospodăreşti, cu bunurile aferente, pe aproximativ 230 de metri pătraţi, potrivit Mediafax. 

O a patra proprietate, care nu era locuită, a fost afectată de foc, arzând casa de locuit şi o anexă, cu bunurile din interior, pe aproximativ 150 de metri pătraţi. Ultimului proprietar afectat i s-au degradat izolaţia din polistiren a casei, pe 20 de metri pătraţi, şi circa 6 metri liniari de gard din lemn.

Pompierii au reuşit să salveze gospodăriile învecinate, cu bunurile aferente.

Paramedicii SMURD, sprijiniţi de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, au acordat primul ajutor medical pentru 7 persoane, care au suferit atacuri de panică. Acestea şi-au revenit şi nu a fost necesar transportul lor la spital.

Misiunea pompierilor a durat aproape cinci ore.

Citeşte şi Incendiu într-un bloc din Alexandria, provocat de un grătar lăsat nesupravegheat. Explicaţia halucinantă a locatarilor: „Am încuiat şi am plecat”