Modalităţi naturale de a scăpa de furnici

Ştiai că poţi scăpa de furnici fără să arunci banii pe soluţii scumpe, ci folosind produse pe care le ai şi acum în bucătăria proprie? Există peste 12 mii de specii de furnici în această lume însă, din fericire, numai câteva dintre ele ajung în locuinţele noastre în căutare de mâncare sau apă. Unele dintre lucrurile pentru care furnicile sunt bune este că se hrănesc cu larvele puricilor, gândacilor, muşte şi păianjeni.

05 mai 2014, 11:35
Modalităţi naturale de a scăpa de furnici

Este destul de greu să scapi de furnici care uneori te pot scoate din minţi cu încăpăţânarea lor de a rămâne în casă ta. Iar folosirea unor spray-uri de pesticide s-ar putea să nu fie chiar soluţia ideală. Este posibil să fi golit deja câteva recipiente fără însă a rezolva problema. Iar dacă eşti şi interesat de salvarea mediului înconjurător te-ai putea simţi vinovat pentru că foloseşti astfel de soluţii dăunătoare. Mai ales că există opţiuni naturale şi, mai ieftine, care să te ajute să scapi de aceste insecte.

S-ar putea că tu să ai o problema medie adică să le împiedici să pătrundă în locuinţa ta. Sau te-ai putea confruntă cu o adevărată invazie a insectelor şi atunci să-ţi doreşti să distrugi colonia înainte că ea să te distrugă pe ţine.

Indiferent de situaţie, următoarele soluţii naturale te vor ajută să scapi de furnici. S-ar putea că pe unele dintre ele să le ai deja în propria bucătărie aşa că nu vei fi nevoit să cheltuieşti alţi bani.

1. Oţet

Toarnă puţin oţet alb într-o sticlă cu pulverizator. Împroaşcă în toate colţurile în care ai văzut furnici astfel încât suratele lor să nu simtă feromonii şi să le urmeze. După ce oţelul se evaporă repetă procesul în următoarele zile. Asta le va descuraja să mai vină în casă ta.

2. Apă cu săpun

Este una dintre cele mai populare soluţii de îndepărtare a furnicilor. Pur şi simplu pune într-un vas cu pulverizator apă caldă şi detergent de vase. Soluţia nu doar că omoară furnicile însă îndepărtează şi dară de feromoni, ceea ce înseamnă că alte insecte nu vor mai găsi drumul spre casă ta. Însă pentru a obţine rezultatele sperate de ţine este nevoie să repeţi procesul câteva zile la rând.

3. Cretă

Este curios faptul că o furnică nu va trece niciodată o linie trasă cu o cretă. Nimeni nu ştie care este motivul pentru care se întâmplă asta, însă este o modalitate excelenţă de a îndepărta furnicile de locuinţa ta.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.