Modalităţi prin care poţi construi stima de sine a copilului tău

"Fundamentul stimei de sine este sentimentul de apartenenţă, încrederea că suntem persoane capabile, faptul că ştim că acţiunile noastre sunt valoroase şi valorizate", spune terapeutul de familie Jane Nelsen, co-autorul seriei "Disciplina pozitivă".

RomaniaTV.net
13 ian. 2015, 12:24
Modalităţi prin care poţi construi stima de sine a copilului tău

Una dintre datoriile tale de părinte este să te asiguri că micuţul tău dezvoltă sentimente de mândrie şi respect de sine – în sine şi în rădăcinile sale culturale -, precum şi încrederea în capacitatea sa de a gestiona provocările vieţii. Iată câteva strategii simple pentru a creşte stima de sine a copilului tău.

Citeşte şi Dezvoltarea emoţională a copilului

Oferă iubire necondiţionată. Stima de sine a unui copil nu are decât de câştigat prin dovezi de afecţiune care spun „Te iubesc, nu contează cine eşti sau ce faci.” Cele mai mari beneficii sunt atunci când copilul tău ştie că este acceptat şi iubit indiferent de temperament, abilităţi, dificultăţi etc. Deci, fii generoasă cu dovezile de dragoste. Îmbrăţişează-l, sărută-l şi nu uita să-i spui cât de mult îl iubeşti.

Citeşte şi Discuţia cu copilul, cheia succesului

Când trebuie să-l corectezi arată-i clar că ceea ce corectezi, că ceea ce nu poate fi acceptat este comportamentul şi nu persoana lui.

De exemplu, în loc să spui, „Eşti un băiat obraznic! De ce nu poţi fi bun?” foloseşte-te de o formulă asemănătoare cu „Nu este frumos să împingi. Poţi să răneşti pe cineva, te rog nu mai împinge!”

Iata 5 modalitati sa construiesti stima de sine a copilului tau pe mami.ro.