Model S Plaid Plus, cea mai scumpă variantă a sedanului produs de Tesla, a fost anulat. Anunţul lui Elon Musk: „Nu este nevoie de el”

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a anunţat printr-un tweet că a decis să anuleze modelul Plaid Plus, cea mai scumpă variantă a sedanului său.

07 iun. 2021, 11:35
Model S Plaid Plus, cea mai scumpă variantă a sedanului produs de Tesla, a fost anulat. Anunţul lui Elon Musk: „Nu este nevoie de el”

Model S Plaid Plus anulat. Anterior, Musk anunţase că mașina cu trei motoare, versiunea Plaid Plus a noului Model S, are 1.100 de cai putere, o autonomie de 850 de kilometri cu o baterie complet încărcată și o accelerație de la 0 la 100 kmh în mai puțin de două secunde, informează Mediafax.

Duminică, 6 iunie, Musk a făcut anunţul pe Twitter, unde este urmărit de peste 50 de milioane de persoane: „Plaid + este anulat. Nu este nevoie de el, deoarece Plaid este atât de bun”. El a adăugat: „0 la 60 mph în mai puțin de 2 secunde. Cea mai rapidă mașină de serie de orice fel. Trebuie să simți pentru a crede”.

Citeste si Elon Musk, ameninţat de hackerii de la Anonymus. „Jocul pe care îl faci pe piaţa criptomonedelor distruge vieţi”

În luna martie, prețul modelului S Plaid Plus ajunsese la aproximativ 150.000 de dolari, după ce fusese majorat cu 10.000 dolari. Opțiunea de a comanda varianta Model S Plaid Plus a fost eliminată de pe site-ul Tesla în ultima săptămână a lunii mai, potrivit unui raport CNET.

Model S Plaid Plus, anulat din pricina problemelor cu lanţul de aprovizionare

Versiunea high-end rămasă a Model S Plaid va costa în jur de 119.900 de dolari și va avea o baterie de 600 de kilometri, cu 1.020 de cai putere și o accelerație de la 0 la 100 kmh în două secunde.

Asemenea altor producători de automobile din America de Nord, Tesla a avut probleme majore cu lanțul de aprovizionare, în special cu lipsa cipurilor de computer. Compania a scos recent senzorii radar și suportul lombar de pe scaunele pasagerului din față în sedanul său Model 3 și crossover-ul Model Y, pentru clienții din America de Nord.

La sfârşitul lunii aprilie, Musk anunţa că se confruntă cu dificultăţi cu aprovizionarea: „T1 a venit cu unele dintre cele mai dificile provocări ale lanțului de aprovizionare pe care le-am experimentat vreodată în viața Tesla. Dificultăți ieșite din comun pe lanțurile de aprovizionare cu piese, pe întreaga gamă de piese. Evident, ne-a deranjat lipsa cipurilor. Aceasta este o problemă uriașă”.

Citeste si Furt de peste două milioane de euro, în numele lui Elon Musk. Înşelătorie de amploare cu criptomonede


loading...