Modele de teste pentru Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a

Publicat: Vineri, 28 Martie 2014 15:19 // Actualizat: Vineri, 28 Martie 2014 15:35 // Sursa: romaniatv.net

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, modele de teste pentru Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, în anul şcolar 2013-2014. În anul şcolar în curs, aceste evaluări se vor desfăşura, în două sesiuni, în luna mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a constă în administrarea a trei teste vizând evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise şi evaluarea competenţelor de matematică. Elevii care au urmat cursurile clasei a II-a în limba maternă vor susţine, pe lângă testele la limba română şi matematică, încă două probe în care le vor fi evaluate competenţele de receptare a mesajelor citite şi competenţele de producere a mesajelor scrise (ambele în limba maternă).

În cadrul evaluării la clasa a II-a, testul de evaluare a competenţelor de receptare a mesajelor citite şi testul de evaluare a competenţelor de producere a mesajelor scrise se desfăşoară în aceeaşi zi, cu o pauză de 10 minute între ele.

Model I Citit Evaluare Naţională clasa a II-a

Model II Citit Evaluare Naţională clasa a II-a

Model Scris Evaluare Naţională clasa a II-a

Model Matematică Evaluare Naţională clasa a II-a

Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a IV-a presupune un test pentru evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română şi un test pentru evaluarea competenţelor de matematică. Pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care studiază după un curriculum în limba maternă, se administrează şi un test de evaluare a înţelegerii textului scris în limba maternă.

Model I Limba română Evaluare Naţională clasa a IV-a

Model II Limba română Evaluare Naţională clasa a IV-a

Model Matematică Evaluare Naţională clasa a IV-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a VI-a constă în susţinerea unui test pentruevaluarea unor competenţe specifice ariei curriculare "Limbă şi comunicare", respectiv a unui test pentru evaluarea unor competenţe specifice ariei curriculare "Matematică şi Ştiinţe ale naturii".

Model Limba engleză Evaluare Naţională clasa a VI-a

Model Limba franceză Evaluare Naţională clasa a VI-a

Model Matematică Evaluare Naţională clasa a VI-a

Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a şi în 60 de minute la clasele a IV-a şi a VI-a.

În urma administrării testelor pentru evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a, a competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a, respectiv a evaluării elevilor la finalul clasei a VI-a, elevilor nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ, prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune, precum şi pentru informarea părinţilor ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

După administrarea testelor la clasa a IV-a se realizează eşantionarea unităţilor de învăţământ din învăţământul de stat şi particular din întreaga ţară, evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a fiind o evaluare standardizată şi având ca scop furnizarea datelor şi a dovezilor necesare pentru diagnoza sistemului de învăţământ la nivel primar.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Teste suplimentare de pregătire la Matematică pentru elevii de clasa a VIII-a

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 mar 19:42
...teste pentru Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, în anul şcolar 2013-2014. Citește mai departe…

...
28 mar 16:09
...class="item-date">
on March 28, 2014
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, modele...
28 mar 15:39
...la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, în anul şcolar 2013-2014. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
28 mar 15:30
...VI-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, modele de teste...
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H