MODELUL SUEDEZ, un fiasco. Suedia a înregistrat în prima jumătate a anului cel mai mare număr de morţi din ultimii 150 de ani

COVID 19 a cauzat aproximativ 4500 de decese în Suedia, până la sfârşitul lunii iunie, în condiţiile în care ţara nordică nu a apelat la măsuri restrictive severe şi nu a închis afacerile, mizând pe aşa numita "imunizare de turmă".

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 10:43
MODELUL SUEDEZ, un fiasco. Suedia a înregistrat în prima jumătate a anului cel mai mare număr de morţi din ultimii 150 de ani

Bilanţul morţilor de COVID, la sfârşitul lunii iunie, era de aproximativ 4.500, iar în momentul de faţă a crescut spre 5.800, unul mult mai mare decât cel al statelor vecine, care au apelat la măsuri restrictive mai dure, dar chiar şi procentual este mai mic decât al celor mai afectate state europene, Spania şi Italia.

În total 51.405 de oameni şi-au pierdut viaţa în prima jumătate a anului, cel mai mare numă din 1969, când s-au înregistrat 55.431 de decese, în aceeaşi perioadă. În urmă cu 150 de ani un număr mare de decese au fost cauzate de foamete, dar şi populaţia era mult mai mică, 4,1 milioane de oameni, în comparaţie cu 10,3 milioane, cât are acum Suedia.

Morţii din cauza COVID 19 au reprezentat, aşadar, aproximativ 10% din numărul total de decese, cu un vârf în aprilie, când s-au înregistrat cu aproape 40% mai mulţi morţi decât în aceeaşi lună din 2019.

În ciuda faptului că economia Suediei a continuat să funcţioneze la parametri normali pe tot timpul pandemiei, economia a scăzut cu 8,6%, mult mai mult decât cea a vecinilor finlandezi, care au adoptat măsuri mult mai stricte şi totuşi au avut o scădere de doar 5,1%.

Citeşte şi: Statul care îşi terorizează cetăţenii infectaţi cu COVID: „Este singura ţară din lume în care a avea COVID este o crimă”