Modificarea Legilor justiţiei, pusă pe hold. Comisia specială şi-a amânat şedinţa pentru a studia numărul mare de amendamente depuse

Comisia specială pentru legile justiţiei a amânat şedinţa în care urma să fie discutate proiectele de modificare a legilor justiţiei. Preşedintele comisiei, deputatul PNL Gabriel Andronache, a anunţat că amânare are loc pentru a permite membrilor să studieze în amânunt numărul mare de amendamente depuse.

12 sept. 2022, 13:15
Modificarea Legilor justiţiei, pusă pe hold. Comisia specială şi-a amânat şedinţa pentru a studia numărul mare de amendamente depuse

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei va avea următoarea şedinţă miercuri, 14 septembrie, ora 12.00, precizează comisia.

„Am decis amânarea cu două zile a începerii dezbaterilor pe articole luând în considerare solicitarea colegilor din Opoziţie cu privire la acordarea unei perioade de timp mai îndelungate pentru a studia numărul mare de amendamente depuse la proiectele pe legi.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu insistă cu noul pachet de legi ale justiției. Ce condiții a impus Bruxellesul

De asemenea, Ministerul Justiţiei este de acord cu o dezbatere consolidată asupra textelor de lege în raport cu care s-au formulat observaţii”, precizează Gabriel Andronache, preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei, citat de news.ro.

Mai multe organizaţii civice au solicitat Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, asigurarea unui proces legislativ transparent în ceea ce priveşte legile justiţiei, solicitarea avizului Comisiei de la Veneţia ”şi aşteptarea acestuia”, păstrarea unor prevederi existente referitoare la Poliţia judiciară.

Citeşte şi: Guvernul a adoptat pachetul de legi ale justiţiei. Cătălin Predoiu: Legile Justiţiei – garantul independenţei procurorilor şi judecătorilor

”Adoptarea unor noi legi ale justiţiei de către Parlament trebuie să rezulte într-un cadru legislativ cu privire la sistemul judiciar care să repare derapajele din perioada 2017-2019 şi să asigure independenţa şi eficienţa acestuia”, arată semnatarii scrisorii.