Modificări în Codul Rutier. În ce condiții ar putea rămâne șoferii fără mașină

Codul Rutier se modifică permanent, iar acest lucru le dă bătaie de cap șoferilor. În Senat s-a discutat un proiect ce prevede ca șoferii care depășesc viteza 100 de km/h să fie sancționați mai sever decât cum era prevăzut până acum în Codul Rutier.

09 dec. 2022, 18:49
Modificări în Codul Rutier. În ce condiții ar putea rămâne șoferii fără mașină

Soferii care depășesc viteza de 100 de km/h ar putea să rămână fără permis, fără talon, dar și fără mașină. În unele situații mașina ar putea fi vândută de stat.

Modificări în Codul Rutier. În ce condții ar putea rămâne șoferii fără mașină

În cazul în care sunteți fani viteză, atunci este timpul să vă temperați. Dacă un șofer este prins de radar cu o viteză ce depășește 100 km/h, ar putea primi o amendă în valoare de 3.000 de lei. Mai mult decât atât, ar rămâne pieton pentru o perioadă de șase luni și asta pentru că permisul este reținut.

Pe lângă cele enumerate mai sus, este de menționat de asemenea și reținerea certificatului de înmatriculare pentru șase luni. Pentru o perioadă de 15 zile ar mai putea merge cu autoturismul, însă după acest interval, există acea perioadă în care nu se mai pot urca la volan.

Citește și : Se schimbă CODUL RUTIER 2022. Documentul adoptat de Guvern aduce noi modificări pentru şoferi

În cazul în mașina este surprinsă în trafic, poate fi ridicată de stat și chiar vândută, chiar dacă nu este  condusă de cel  care a depășit limita de viteză de 100 de km/h.

De asemenea, în discuție mai sunt și menționate eventualele probleme care ar putea apărea în cazul în care modificările vor fi introduse în Codul Rutier, mai exact în cazul în care autoturismul este împrumutat. După ce  va avea aprobarea din partea comisiilor parlamentare, proiectul prevede și o serie de modificări.

Citește și : Modificări majore în Codul Rutier 2022. Proiectul va fi votat în Parlament

Cod Rutier 2023. Ce se va întâmpla cu punctul de amendă de anul viitor

Șoferii care încalcă legea ar putea să plătească amenzi mai mari începând de anul viitor pentru că valoarea punctului de amendă ar putea să crească dacă politicienii nu iau hotărârea înghețării acestuia. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2023, punctul de amendă ar putea ajunge de la 145 de lei, la 300 de lei. În prezent, Codul Rutier prevede că punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie.