Modificări importante în orarul elevilor. Ce schimbări propune ministrul Educaţiei

Ecaterina Andronescu vrea să modifice materiile pe care le fac elevii la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a. Potrivit unui proiect de ordin citat de Edupedu.ro, ministrul vrea să modifice planurile-cadru astfel: să dispară în total 5 ore de Educație fizică (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a). Însă elevii stau la fel de mult la școală, potrivit documentului citat, pentru că aceste ore ar urma să se transfere pur și simplu la materia Joc și mișcare, care până acum era doar la clasele a III-a și a IV-a și era predată nu de profesor de sport, ci de învățătoare.

RomaniaTV.net
12 feb. 2019, 14:43
Modificări importante în orarul elevilor. Ce schimbări propune ministrul Educaţiei

Iulian Cristache, președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, a confirmat pentru planurile ministrului Ecaterina Andronescu de a elimina orele de Educație fizică predate de profesori de specialitate la clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a, pentru a le înlocui cu același număr de ore din disciplina Joc și mișcare.

„Am primit propunerea de modificare a planului-cadru în învățământul primar în cursul zilei de luni, pentru a fi discutată în Comisia de dialog social care se va desfășura joi la Ministerul Educației. Nu am fost consultați, înainte de trimiterea documentelor”, a declarat pentru Edupedu.ro liderul Federației de Părinți.

Iulian Cristache a precizat, pentru Edupedu.ro, că părinții au „o serie de întrebări: cine va preda această disciplină? Învățătorul va intra de acum înainte la această disciplină, este el mai calificat decât profesorul de sport? Mă interesează ca ora de sport să fie oră de sport și avem nevoie de bază materială adecvată, de săli de sport și de dotările necesare, pornind de la saltele, mingi, șamd”.

Citeşte mai mult pe Edupedu.ro