Modificări în Ordonanţa bani pentru presă: campania este prelungită şi se oferă mai mulţi bani

Au apărut modificări în Ordonanța bani pentru presă, adoptată azi de Parlament. Bugetul a fost mărit cu 10 milioane de euro, iar pe durata campaniei, instituțiile media nu au voie să concedieze angajați, potrivit Pagina de Media.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 16:19
Modificări în Ordonanţa bani pentru presă: campania este prelungită şi se oferă mai mulţi bani

Televiziunile, dar și site-urile online vor încasa mai mulți bani după noile modificări aduse la Ordonanța bani pentru presă. Campania se prelungește până pe 31 decembrie 2020, astfel că plafonul maxim de 40 de milioane de euro (bani fără TVA) va fi mai ușor de atins.

Astfel, prețul pentru difuzările TV și pentru online va fi mai mare dacă angajează oameni noi. La online, prețul diferă și în funcție de numărul de angajați. De asemenea, instituțiile media se pot înscrie în campanie și de acum înainte, până pe 31 octombrie.

Printre principalele modificări se numără și bugetul campaniei care este de 40 de milioane de euro, diferența este că nu mai este inclusă Taxa pe Valoarea Adăugată. Mai mult, în perioada contractului, „angajatorul să nu rezilieze din voință proprie niciun contract de muncă și să nu rezilieze unilateral niciun contract de drepturi de autor”.

Citeşte mai multe detalii pe Paginademedia.ro.