MODIFICĂRI în sistemul de pensii. Parlamentarii cer REDUCEREA VÂRSTEI de pensionare la anumite grupe de muncă

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă prin care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I, mai mici de şase ani, precum şi cele lucrate în grupa a II-a de muncă se consideră stagiu de cotizare în condiţii deosebite, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES.

25 nov. 2014, 10:16
MODIFICĂRI în sistemul de pensii. Parlamentarii cer REDUCEREA VÂRSTEI de pensionare la anumite grupe de muncă

În şedinţa din data de 24 noiembrie 2014, plenul Senatului a dezbătut şi aprobat cu 97 de voturi pentru şi 2 împotrivă, Raportul suplimentar al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială la Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 55 din Legea nr.263/ 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I de muncă, mai mici de şase ani, precum şi cele lucrate în grupa a II de muncă se consideră stagiu de cotizare în condiţii deosebite„, se arată în comunicat.

Citeşte şi Rovana Plumb: Niciun pensionar nu are venituri mai mici de 350 de lei

Potrivit acestuia, cei care au lucrat „atât în grupa I, cât şi în grupa a II-a de muncă şi care nu au putut fructifica aceste perioade întrucât acestea nu erau suficiente pentru obţinerea unei reduceri de vârstă pe fiecare categorie în parte, îşi pot cumula cele două perioade beneficiind, astfel, de reducerea de vârstă prevăzută de lege la art. 55 alin. (1) tabel nr.1″.

Citeşte şi Aproape 240.000 de pensii vor fi recalculate de la 1 ianuarie 2015

„De exemplu, o persoană care a lucrat 3 ani în grupa I de muncă şi 3 în grupa a II-a de muncă poate beneficia de reducerea de vârstă de un an prevăzută la articolul mai sus menţionat”, se mai spune în comunicat.

Iniţiatori sunt mai mulţi deputaţi UDMR, iar Senatul este prima cameră sesizată.

VEZI şi Cum afli câţi bani ai acumulat în fondul de pensie privată


loading...