Modificări la ANAF. Mii de angajaţi sunt obligaţi să completeze acest act în următoarea lună

Publicat: Joi, 14 Februarie 2019 11:15 // Actualizat: Joi, 14 Februarie 2019 11:15 // Sursa: romaniatv.net

Anunț oficial de la ANAF! Mii de români angajați sunt obligați să semneze acest formular în următoarea perioadă! Unde îl poți completa online:

Foto: capital.ro

Pe data de 12 februarie, ANAF a anunțat oficial o schimbare semnificativă pentru mii de angajați. De acum încolo, românii își pot completa și genera declarația unică într-un formular online actualizat chiar de Fisc.

Declaraţia trebuie depusă pentru a fi definitivate veniturile pe anul 2018, precum şi pentru a fi estimate veniturile din acest an. 

Citeşte şi Anunţ major de la ANAF. Toţi cei care au un imobil închiriat trebuie să facă asta. Nu mai aveţi nevoie de acest document

„Formularul (...) se utilizează de persoanele fizice pentru declararea impozitului pe veniturile realizate şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018, precum şi pentru declararea impozitului pe veniturile estimate şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2019", este explicat în ordin.

De asemenea, ANAF a mai făcut un anunț important pentru cei care închiriază locuințe, publicând o nouă procedură de înregistrare a contractelor de închriere la organele fiscale.

Potrivit ordinului ANAF nr 114/2019 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a contractelor de locaţiune, românii vor putea întregistra contractele de închiriere online, fără a fi nevoiți să facă dovada fiscalizării acelor venituri prin declarația unică.

Contractele de închiriere vor putea fi înregistrate online, persoanele vizate având posibilitatea de a depune ulterior declaraţia unică pentru plata impozitelor.

Ordinul ANAF nr. 114/2019 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare a contractelor de locaţiune, precum şi a modelului şi conţinutului formularului „Cerere de înregistrare a contractelor de locaţiune" a fost publicat marţi în Monitorul Oficial şi este deja în vigoare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF contract de locatiune declaratia de venit online
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H