Modificări linii RATB şi restricţii de trafic: Încep lucrările de modernizare pe Şoseaua Iancului

Lucrările de modernizare şi reabilitare a sistemului rutier şi a liniei de tramvai pe Şoseaua Iancului (Piaţa Iancului - Bulevardul Pierre de Coubertin) vor începe sâmbătă, circulaţia pe unele linii RATB suferind modificări, iar a celorlalte vehicule urmând să se desfăşoare restricţionat.

RomaniaTV.net
15 iun. 2013, 05:19
Modificări linii RATB şi restricţii de trafic: Încep lucrările de modernizare pe Şoseaua Iancului

Tronsonul Piaţa Iancului – Bulevardul Pierre de Coubertin face parte din proiectul de modernizare a Şoselei Iancului şi Pantelimon între Piaţă Iancului şi limită administrativă a oraşului (comună Pantelimon), precizează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), potrivit Mediafax.

Lucrările constau în reabilitarea liniei de tramvai, a sistemului rutier, a trotuarelor, a sistemului de iluminat public, a sistemului de management al traficului, realizându-se cu acesta ocazie şi lucrările necesare la reţelele edilitare şi reamenajarea spaţiilor verzi, inclusiv dotare cu mobilier urban.

Totodată, se va împarţi trama stradala astfel încât linia de tramvai să fie concepută că bandă unică pentru transportul public (tramvai, autobuz) şi bandă de urgenţă pentru vehiculele de intervenţie.

La intersecţia dintre Şoseaua Vergului şi Şoseaua Pantelimon, sub nodul terminal intermodal, va fi construită şi o parcare subterană de tip park & ride cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri.

În vederea începerii lucrărilor, începând de sâmbătă, tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze pe Şoseaua Iancului, iar Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va reorganiza circulaţia mijloacelor de transport din zonă, astfel: linia de tramvaie 46 va funcţiona între terminalele Granitul şi Bănu Manta, pe traseul Şoseaua Pantelimon, Bulevardul Ferdinand, Şoseaua Mihai Bravu, Şoseaua Ştefan cel Mare, Bulevardul Iancu de Hunedoara şi Şoseaua Iancului, iar linia de tramvaie 55 se suspendă în perioada executării lucrărilor.

Pentru asigurarea capacităţii de transport în zonă, RATB va înfiinţă o linie navetă de autobuze cu indicativ 655. Autobuzele vor circulă de la terminalul Stadionul Naţional, pe Bulevardul Pierre de Coubertin, Şoseaua Iancului, Bulevardul Pache Protopopescu, Strada Traian, până la Foişorul de Foc.

Circulaţia celorlalte vehicule pe zona şantierului se va desfăşura restricţionat, cu devieri temporare, păstrându-se două benzi de circulaţie pe sens pe toată durata lucrărilor, mai informează PMB, fără a preciza pe ce perioadă este prevăzut să se desfăşoare lucrările.