Modificările aduse legilor justiţiei, discutate de Tudorel Toader cu Vera Jourova, comisar european pentru justiţie

Publicat: Vineri, 13 Iulie 2018 15:14 // Actualizat: Vineri, 13 Iulie 2018 15:14 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit vineri cu Vera Jourova, comisar european pentru justiţie, protecţia consumatorului şi egalitate de gen, printre temele abordate de cei doi oficiali fiind evoluţiile în domeniul justiției din România înregistrate în cadrul MCV şi stadiul modificărilor legilor justiției, ale Codului penal și Codului de procedură penală.

Ministrul justiției a salutat buna cooperare dintre autoritățile române și Comisia Europeană în cadrul MCV și a reiterat aspirațiile României legate de finalizarea MCV prin îndeplinirea recomandărilor din raportul Comisiei Europene din ianuarie 2017.

"Cei doi oficiali au discutat totodată pe marginea stadiului modificărilor legilor justiției, Codului penal și Codului de procedură penală. Ministrul Justiției a arătat faptul că legile justiției au fost supuse de mai multe ori controlului de constituționalitate, au fost puse în acord de către Parlament, cu deciziile Curții Constituționale și de asemenea, au fost soluționate cererile de reexaminare formulate de Președintele României. În ceea ce privește Codul penal și Codul de procedură penală, acestea fac, în acest moment, obiectul controlului de constituționalitate, așteptându-se deciziile Curții Constituționale. În același timp, ministrul justiției a arătat că a fost sesizată Comisia de la Veneția, care urmează a emite opinii față de proiectele de lege discutate", se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
comisar european pentru justitie Ministrul Justiţiei Tudorel Toader Vera Jourova
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H