Modul ingenios prin care Tunde Peter recunoştea lucrările elevilor la bac. Cum a strâns mii de euro din şpagă

Detalii scandaloase din dosarul procurorilor în cazul inspectorului şcolar adjunct arestat pentru şpagă. Peter Tunde le cerea celor care dădeau mită ca să ia examene să pună parole pe teze la pagina trei şi apoi să i le comunice prin sms. Ea a luat bani atât pentru titularizare, cât şi pentru bac.

03 sept. 2014, 06:58
Modul ingenios prin care Tunde Peter recunoştea lucrările elevilor la bac. Cum a strâns mii de euro din şpagă

Inspectoarea generală adjunctă a Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Peter Tunde, reținută de procurorii DNA în urma unui flagrant, a fost prezentată marți Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tunde Peter a fost adusă în cursul zilei la Tribunalul Cluj, cu propunerea de arestare preventivă. După aproximativ două ore de audieri, judecătorii clujeni au decis să aprobe cererea procurorilor DNA, iar inspectorul adjuct al ISJ Cluj a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Anchetatorii au prezentat un mandat de percheziţie, emis special doar pentru biroul în care îşi derulează activitatea inspectorul şef adjunct şcolar, Tunder Peter.

Potrivit turdanews.net, la percheziţie, procurorii au descoperit mai multe documente şi suma de 400 de euro despre care se bănuieşte că a fost primită cu titlu de mită de către inspectorul şef adjunct şcolar, mită care are legătură cu sesiunea de bacalaureat din toamnă.

Inspectoarea-şpăgară de la Cluj-Napoca le cerea celor de la care lua mită să pună parole pe lucrări, apoi să-i dea SMS să i le comunice. În acest fel lucrările erau identificate înainte de corectare şi notate în mod nejustificat. Potrivit România TV, pentru note mai mari, inpectoarea a pretins de la părinţii elevilor sume de bani cuprinse între 600 şi 3400 de euro. Peter Tunde a luat şpagă de la candidaţi care dădeau BAC-ul sau examenul de titularizare.

Peter Tunde a fost numită, în sesiunea de vară a bacalaureatului, membru într-o comisie de bacalaureat, dar a fost schimbată din cauza suspiciunilor. La sesiunea din toamnă a fost membră într-o singură comisie de la BAC.

CITEŞTE ŞI: Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Banci din ASE, trimis în judecată pentru că a luat mită de la studenţi