Modurile în care apa te poate îmbolnăvi

Peste 50% din corpul nostru este apă. De aceea şi avem nevoie atât de multă de apă. Fie că trebuie să bem apa ca atare, fie că trebuie să consumăm alimente bogate în apă, important este să aducem organismului cantitatea optimă de lichide de care are nevoie pentru a fi sănătos.

RomaniaTV.net
26 nov. 2014, 20:24
Modurile în care apa te poate îmbolnăvi

Exista, insa, pericolul ca apa pe care o bei sa te imbolnaveasca. Iata care sunt principalele surse de probleme in ceea ce priveste apa pe care o bei.

1. Bisfenol A

Se tot discuta de spre bisfenol A sau BPA, substanta continuta de recipientele din plastic. Ajunsa in contact cu alimentele sau lichidele pe care le bei, aceasta substanta chimica iti poate pune sub risc viata. Cei mai predispusi sunt bebelusii si copiii. Pentru a diminua riscul, citeste etichetele produselor si alege-le pe cele care nu contin BPA. De asemenea, evita lasarea la soare a recipientelor din plastic din care bei apa sau incalzirea la microunde. Chiar si folosirea masinii de spalat vase in cazul unor recipiente din plastic poate genera modificari periculoase ale substantelor chimice continute de acestea.

2. Nespălarea recipientelor refolosibile

Daca ti-ai achizitionat un recipient special pentru lichide, nu uita sa-l speli. El se poate transforma foarte usor intr-o locuinta ideala pentru bacterii. Foloseste dupa fiecare utilizare apa fierbinte si lichid special pentru vase. Apoi lasa recipientul la uscat. NU folosi un recipient pe care abia l-ai spalat.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.


loading...