„Mogulul” Dan Voiculescu critică puterea, dar face afaceri cu statul

Critică vehement Puterea, dar câştigă bani de pe urma statului. Dan Voiculescu este, mai nou, mogul nu doar în mass-media, ci şi în turism. O firmă controlată de familia sa a obţinut în 2011 un contract cu statul, pe bani europeni, în valoare de 3,6 milioane de lei, scrie Evenimentul Zilei.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 12:25
„Mogulul” Dan Voiculescu critică puterea, dar face afaceri cu statul

Potrivit jurnaliştilor de la EvZ, dincolo de afacerile cu energie, imobiliare sau media, influenţa lui Voiculescu a ajuns să se întindă până la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CONAS), o instituţie din subordinea Secretariatului General al Guvernului.

CONAS a atribuit firmei Blue Sky Turism, o agenţie de turism „de buzunar”,  al cărei acţionar majoritar era Corina Mirela Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, un contract pe bani europeni în valoare de 3,6 milioane de lei.

Contractul prevedea ca SC Blue Sky Tourism să asigure servicii de transport şi auxiliare pentru zece vizite de schimb de bune practici în Spania, ale membrilor CONAS.

Cu doar trei angajaţi şi cu un capital puţin peste cel solicitat în caietul de sarcini, familia Voiculescu a reuşit să pună mâna pe contract, celălalte companii fiind descalificate. Procedura aleasă a fost „dialogul competitiv”, adică o preselecţie urmată de o negociere.

„Caietul de sarcini a fost „croit” pe dimensiunile Blue Sky, iar selecţia finală a fost pur formală. Suma este însă cu mult mai concretă – 3,6 milioane de lei pentru o firmă a cărei cifră de afaceri medie, pe ultimii trei ani, era de zece ori mai mică: 361.000 lei! (…) Blue Sky Turism (Corina Voiculescu – 52%) nu pare că s-a temut nicio clipă că ar putea rata afacerea. Oferta ei a fost practic egală cu cea maximă ce putea fi plătită de instituţia guvernamentală – 3,6 milioane de lei”, scriu jurnaliştii de la EvZ.

La câteva luni de la semnarea contractului, în iulie 2011, fiica lui Voiculescu şi-a vândut acţiunile deţinute la agenţie.