Mohammad Murad, candidat la Primăria Mangalia, s-a ales cu dosar penal. E acuzat de inducerea în eroare a alegătorilor

Mohammad Murad, candidat independent la funcția de primar, sprijinit de PSD, s-a ales cu un nou dosar penal pentru coruperea și inducerea în eroare a alegătorilor. Organizația locală a PNL a formulat o plângere în acest sens către biroul electoral și la poliție, a afirmat Dana Constantinescu, secretar general al formațiunii liberale.

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 10:50
Mohammad Murad, candidat la Primăria Mangalia, s-a ales cu dosar penal. E acuzat de inducerea în eroare a alegătorilor

PNL Mangalia a sesizat faptul că, luni, le-au fost distribuite persoanelor în vârstă din Neptun-Olimp pliante care semănau foarte mult cu vechile carnete CEC. Pe ele era înscripționată valoarea de 10.000 de lei și numele candidatului Mohammad Murad. Astfel, pensionarii au înțeles că dacă el va ajunge primar vor primi suma respectivă de 10.000 de lei.

„Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei şi numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obţinerii sumei de bani menţionată pe carnetul respectiv”, se arată în plângerile depuse la Biroul electoral de circumscripţie şi la Poliţia Mangalia.

PNL Mangalia a cerut ca Mohammad Murad să fie pedepsit pentru mituirea și inducerea în eroare a alegătorilor.

IPJ Constanța a anunțat, la finalul lunii august, că a fost declanșată o anchetă penală, în baza unei sesizări din ofici, după ce la un post local de televiziune a apărut o știre cu candidatul la Primărie care împărțea pachete inscripționate cu numele și sloganul electoral.

Pe pachetele împărțite cetățenilor era afișat sloganul „Alături de oameni” și numele candidatului.