Mohammad Murad: Hotelurile din Bucureşti au un grad de ocupare de 40% faţă de 70% din cauza coronavirusului

Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turism şi unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri de pe piaţa românească, a declarat pentru Wall-Street.ro că răspândirea coronavirusului a adus hotelurile din București la 40% grad de ocupare. 

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 15:44
Mohammad Murad: Hotelurile din Bucureşti au un grad de ocupare de 40% faţă de 70% din cauza coronavirusului

„În prezent, hotelurile din București au un grad de ocupare de 40% față de 70%, în mod obișnuit. Astfel, activitatea primelor trei luni din an este compromisă. Este bine dacă vom termina pe ZERO anul acesta”, a  spus Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turism, unul dintre cei mai mari investitori în industria HoReCa, dar și jurat la show-ul de televiziune ”Imperiul Leilor”, difuzat pe PRO TV, pentru Wall-Street.ro.

Murad şi-a exprimat îngrijorarea față de evoluția imprevizibilă a virusului ucigaş şi impactul pe care îl poate avea acesta asupra turismului. Omul de afaceri mai spune că că una dintre marile provocări ale afacerii sale este lipsa forței de muncă. 

”Până acum ne confruntam cu lipsa de forței de muncă, iar acum avem povestea aceasta, cu virusul care se răspândește foarte rapid și nu are antidot”, a mai spus președintele Federației Patronatelor din Turism. 

Citeşte şi: Persoanele care anulează vacanţele în zonele care nu sunt afectate de carantină NU vor primii banii înapoi

De origine libaneză, Mohammad Murad a venit în România pentru a studia Medicina, însă a ajuns să conducă un adevărat imperiu hotelier, cu peste 15 locații turistice.

Coronavirusul se extinde în România. Numărul persoanelor infectate creşte de la o zi la alta. Miercuri a fost confirmat al treilea caz de conoravirus din Timişoara, respectiv al cincilea caz de coronavirus la nivel naţional. Este vorba despre un băiat în vârstă de 16 ani, nepot al bărbatului confirmat marţi cu coronavirus. Ulterior a fost depistat pozitiv cu coronavirus şi un bărbat de 71 de ani din Suceava. Astfel, până acum au fost depistate pozitiv cu coronavirus şase persoane.