Mohammad Murad vrea să cumpere Dinamo București. Câți bani oferă afaceristul de la „Imperiul Leilor”

Mohammad Murad, celebrul afacerist de la „Imperiul Leilor", vrea să investească în fotbalul românesc. Antreprenorul libanez a dezvăluit câți bani este dispus să plătească pentru a prelua pachetul de acțiuni. 

03 aug. 2022, 20:50
Mohammad Murad vrea să cumpere Dinamo București. Câți bani oferă afaceristul de la „Imperiul Leilor”

De ani de zile așteaptă fanii dinamoviști ca echipa favorită să fie preluată de un afacerist care să readucă echipa „roș-albă” în fruntea Ligii I. După experiența „Negoiță”, în ultimii ani s-a vorbit despre interesul mai multor afaceriști din țări arabe și chiar și din Egipt pentru a cumpăra Dinamo. În cele din urmă, „câinii” s-au ales cu obscurul afacerist spaniol Pablo Cortacero la butoane. Apoi, Dorin Șerdean a cumpărat acțiunile, 72%, iar echipa a ajuns în „B”.

Dorin Șerdean a recunoscut că nu are puterea financiară de a susține Dinamo și a anunțat că va căuta un investitor.

În ultimele zile, oficialii de la Dinamo București s-au întâlnit cu celebrul Mohammad Murad. Potrivit presei sportive, afaceristul libanez este pregătit să ofere 1,2 milioane de euro pentru a prelua clubul din Ștefan cel Mare, cu o condiție: să mai vină un investitor alături de el.

„Eu zic că sunt șanse bune să vină cineva la Dinamo și să investească. Un investitor vă pot spune clar că există, care vrea să vină cu 50%, dar caută un partener. E vorba de cineva care nu a condus în fotbal până acum”, a declarat un oficial de la Dinamo pentru PlaySport.

 

Cine este Mohammad Murad

 

Venirea lui Mohammad Murad în fotbal ar fi o mare lovitură pentru Liga 1, după ce Dan Șucu, un alt afacerist puternic, jurat la „Imperiul Leilor”, a venit la Rapid București.

Mohammad Murad este unul dintre cei mai mari hotelieri din ţară.

El ocupă prima poziţie în topul celor mai puternici antreprenori din turismul de la Marea Neagră. De asemenea, Murad şi familia sa deţin produ­cătorul de conserve Mandy Foods, Hotelul Lido din București, lanţul de restaurante Springtime și alte afaceri în domeniul imobiliar.