Moise Guran şi-a încălcat propriile principii. Ce scria acum patru ani despre jurnaliştii care intră în politică

Moise Guran şi-a schimbat radical punctele de vedere, în mai puţin de cinci ani. Dacă în toamna lui 2015 spunea că nimic nu detestă mai mult decât jurnaliştii care intră în politică, el însuşi a făcut recent acest pas, pentru a se alătura alianţei USR-PLUS.

16 ian. 2020, 14:38
Moise Guran şi-a încălcat propriile principii. Ce scria acum patru ani despre jurnaliştii care intră în politică

Moise Guran scria în octombrie 2015 că, înainte de a intra în politică, un jurnalist ar trebui să ia o pauză de câţiva ani, pentru ca lumea să nu îl mai asocieze cu această meserie. Or, tocmai el nu a respectat acest termn la care făcea referire.

Citeşte şi Rareş Bogdan salută intrarea în politică a lui Moise Guran, dar îl asigură că ar trebui să doarmă cu pistolul sub cap

Iată postarea din 2015 a actualului politician Moise Guran: 

Înainte să apară orice fel de sondaje secrete, făcute de nu știu cine, va spun doar atât: nu detest nimic mai mult decât detest un jurnalist care își abandonează meseria pentru a intra în politică.

E o indecență în sine față de ea (de meserie), față de tine ca profesionist (cel mai des politicienii au fost mediocri în meseria lor de bază) dar este și o trădare față de public.

Dacă ești jurnalist și vrei să candidezi undeva, mai bine iei o pauză, câțiva ani, să nu te mai asocieze lumea cu ceea ce ai făcut înainte„.

Publicul nu a uitat această postare, iar acum, deşi au trecut mai bine de patru ani, oamenii au început să-l întrebe: „Mai e valabil?”.