Moisescu, ATAC DUR la Antonescu: Un accident istoric cu o gândire primitivă şi politicianistă VIDEO

Vlad Moisescu, exclus miercuri din PNL alături de alte 11 persoane apropriate primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, susţine că nu a fost anunţat de intenţia de excludere din partid, care a fost una "tâlhărească", iar liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebui să se rezume la "joaca de-a micul tiran". Vlad Moisescu a mai spus că preşedintele PNL este "un accident istoric" şi că ar trebui să se retragă din funcţia de preşedinte al comisiei de revizuire a Constituţiei.

RomaniaTV.net
23 mai 2013, 09:59
Moisescu, ATAC DUR la Antonescu: Un accident istoric cu o gândire primitivă şi politicianistă VIDEO

Vlad Moisescu a catalogat drept ridicole motivele excluderii sale din PNL şi a altor 11 persoane, adăugând că cei excluşi nu au avut posibilitatea să-şi susţină punctul de vedere, deoarece nu au fost invitaţi la şedinţa PNL sector 1.

„Nici mie, şi nici celor 11 colegi, alături de care am construit cea mai puternică organizaţie PNL din România, nu ni s-a dat şansa de a ne apăra şi de a ne susţine punctul de vedere. Am fost excluşi tâlhăreşte, fără să fim anunţaţi. Această încălcare a celor mai elementare reguli ale democraţiei şi ale libertăţii este îngrijorătoare în virtutea unui singur fapt: a fost executată la ordinul unui om care conduce comisia de revizuire a Constituţiei democratice a României”, susţine Moisescu într-un comunicat de presă.

Vlad Moisescu este de părere că preşedintele liberalilor ar trebui să renunţe la funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei.

„Apreciez că, pentru viitorul democratic al societăţii româneşti, Crin Antonescu trebuie să renunţe la calitatea de prim-revizuitor al Constituţiei şi să se rezume la joaca de-a micul tiran în PNL. Motivele excluderii sunt ridicole şi ţin de gândirea primitivă şi politicianistă a accidentului istoric din fruntea PNL. În ceea ce-i priveşte pe colegii mei, singura lor vină este că ţin la Partidul Naţional Liberal şi că au muncit, cu pasiune, în campaniile electorale”, mai susţine Moisescu.

El susţine că filiala Sectorului 1 a PNL a fost cea care a făcut posibilă intrarea în Parlament a unor oameni precum Radu Stroe sau Crin Antonescu însuşi, care astăzi îi răsplătesc pe colegi cu „execuţii de partid”.

„În ceea ce mă priveşte, sunt de acord cu executacii într-un singur punct: am aderat, într-adevăr, la altă doctrină politică decât doctrina lui Crin Antonescu. Eu am aderat, în februarie 1990, la doctrina liberalismului clasic, pe care o susţin şi acum. Această doctrină nu are nici o legătură cu doctrina oportunismului politicianist la care aderă Crin Antonescu”, mai menţionează Vlad Moisescu.

Fostul liberal îşi mai exprimă „regretul” că partidul din care a făcut parte timp de 23 de ani „a ajuns prizonierul liniei doctrinare Crin Antonescu-Sorin Roşca Stănescu-Gigi Becali”.

Preşedintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chiţoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost excluse 12 persoane din partid, printre care şi Vlad Moisescu, pentru faptul că au „aderat la alte partide politice sau doctrine politice”.

Chiţoiu a declarat că în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL Sector 1 a fost decisă excluderea a 12 persoane, printre care şi Vlad Moisescu. Liderul interimar al PNL Sector 1 a precizat că motivul excluderii este legat de „aderarea la alte partide politice sau doctrine politice”.

Potrivit statutului PNL, membrii care nu au funcţii de conducere în partid, cum este cazul lui Moisescu, sunt exlcuşi din formaţiune în urma unei decizii a filialei din care fac parte.

Platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală îi are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun.