Moldova s-a izolat de restul lumii. Niciun străin care vine cu avionul nu mai are voie să intre în ţară

Cetățenii străini nu vor putea ajunge în Republica Moldova cu avionul, a decis Comisia extraordinară de sănătate publică, prezidată de premierul Ion Chicu, după cum transmite Reuters.

10 mart. 2020, 09:06
Moldova s-a izolat de restul lumii. Niciun străin care vine cu avionul nu mai are voie să intre în ţară

Companiile aeriene care efectuează zboruri spre aeroportul internațional Chișinău au fost obligate să interzică îmbarcarea străinilor, cu excepția celor stabiliți pe teritoriul Republicii Moldova și apatrizilor. Astfel, vor putea călători cu avionul spre Chișinău numai cei care fac dovada că dețin cetățenia Republicii Moldova, chiar dacă se află în străinătate cu pașapoarte eliberate de alte țări.

Nu putem permite ca R. Moldova să devină zonă de tranzit (…). Dacă românii interzic zborurile spre România, ei toți o să zboare la Chișinău și de aici o să meargă cu mașina„, spunea preşedintele Igor Dodon, anterior luării acestei decizii.

Citeşte şi În ce ordine sunt atacate organele interne de coronavirus. Simptome de care trebuie să ţinem seama

În zilele următoare, Comisia va mai decide dacă este suspendat procesul de studii în instituțiile de învățământ sau sunt interzise evenimentele publice cu participarea multor persoane.

De asemenea, marţi dimineaţă, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat interzice desfăşurării oricăror manifestaţii: concerte, competiţii sportive, întruniri internaţionale etc.

România a suspendat de luni toate zborurile din Italia și a anunțat închiderea școlilor pentru o săptămână.