Moldova, sufocată de coronavirus, premierul e disperat: „Staţi acasă, nu la cimitir. În spitale mai avem locuri doar pentru 5 zile”

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, îi îndeamnă pe oameni să stea acasă și să nu meargă la cimitir, distribuind un articol în care Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică de la Chișinău transmite un mesaj disperat către cetățeni, înaintea Paștelui Blajinilor. "Locuri în spitale mai avem pe 5 zile" a mai scris, vineri, pe Facebok, şeful executivului de la Chişinău.

05 iun. 2020, 11:10
Moldova, sufocată de coronavirus, premierul e disperat: „Staţi acasă, nu la cimitir. În spitale mai avem locuri doar pentru 5 zile”

Nicolae Furtună, Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, a spus că ținând cont de structura populației din Republica Moldova, care este îmbătrânită, unii oameni riscă să se ducă penultima dată la cimitir: „Fac un apel către populaţie, ştiţi foarte bine care e structura populaţiei din ţara noastră, în fond bătrâni şi oameni bolnavi. Eu fac îndemnul ca ei să rămână acasă. De altfel, unii riscă să se ducă penultima dată la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci. Vorbesc foarte responsabil, eu înţeleg ce zic. Din păcate, trebuie să zic lucrul ăsta, pentru că alt mesaj nu mai am, pentru că că mesajele au fost contradictorii între autorități și biserică”, a declarat Nicolae Furtună la emisiunea „Loc de dialog” de la Radio Moldova.

Premierul Chicu a preluat mesajul oficialului din sănătate și a lăsat să se înțeleagă, pe Facebook, că sistemul sanitar din Republica Moldova poate colapsa în cinci zile, dacă continuă creșterea cazurilor COVID-19:

Să inchidem oamenii în case iar – nu mai e posibil.

Să oprim din nou toată economia – nu mai e posibil.

Să amendăm pe toți simultan – nu e posibil.

Să-l ascultăm pe acest Om – e posibil, trebuie!

Locuri în spitale mai avem pe 5 zile.

Stați acasă – nu la cimitir„, le-a transmis Chicu locuitorilor Republicii Moldova.

Până la 5 iunie, în Republica Moldova au fost confirmate 9.018 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dintre care 5.009 persoane s-au tratat, iar 315 au decedat, conform Ziarului de Gardă.

Conform aceleiași surse citate, în acest an, printr-o decizie a Mitropoliei Moldovei, Paștele Blajinilor a fost amânat pentru zilele de 7 şi 8 iunie. În acest context, potrivit unei dispoziții a Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, în timpul organizării serviciilor divine de pomenire în cimitire va fi interzis consumul oricăror alimente și băuturi. Totodată, pentru a evita aglomerările, responsabilii de administrarea cimitirelor vor trebui să asigure intrare în cimitir a unui număr limitat de persoane.

Biserica se opune vaccinării de teama implantărilor de cipuri

În urmă cu două săptămâni, Sinodul Mitropoliei din Republica Moldova a adoptat o declarație prin care îi cerea guvernului să nu intoducă obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19. Prelații de la Chișinău invocă o teoria a conspirației, precum că Bill Gates vrea să introducă cipuri în oameni, ca să-i controleze de la distanță. Mai mult, preoții amenință că îl scot și pe premierul țării din rugăciuni, dacă nu revine asupra măsurilor privind desfășurarea slujbelor.

Citeşte şi Bill Gates a vorbit în premieră despre implantarea de cipuri oamenilor, cu ajutorul vaccinurilor. Ce spune despre teoria conspiraţiei

Este obligatoriu de a enunța și ideea că vaccinarea reprezintă și un pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui. Opinia publică din multe state europene, protestează contra obligativității vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, deoarece le consideră o cale prin care sistemul antihristic mondialist dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G. (…) Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze pe om de la distanță„, se arată în documentul publicat.

Conducerea Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova invocă faptul că în Parlamentul Italiei a fost formulată de către o deputată cererea de arestare a „infractorului internațional Bill Gates, care este acuzat de faptul că este un criminal împotriva umanității, că a provocat prin vaccinuri moartea a 500.000 de copii în India, că susține ideea de genocid pentru reducerea populației planetei „.