Bill Gates a vorbit în premieră despre implantarea de cipuri oamenilor, cu ajutorul vaccinurilor. Ce spune despre teoria conspiraţiei

Miliardarul Bill Gates, al doilea cel mai bogat om de pe planetă, a vorbit în premieră despre teoriile consiraţiei care îl înconjoară, în legătură cu dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirus

05 iun. 2020, 10:48
Bill Gates a vorbit în premieră despre implantarea de cipuri oamenilor, cu ajutorul vaccinurilor. Ce spune despre teoria conspiraţiei

Bill Gates finanțează unul dintre proiectele prin care se urmărește dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, iar faptul că a avertizat de mai mult timp despre posibilitatea izbucnirii unei pandemii la nivel global l-a plasat imediat în centrul teoriilor conpiraţiei legate de Civd-19. Între altele, fondatorului Microsoft i se reproşează că ar fi creat coronavirusul pentru a ne forța pe toți să ne vaccinăm, cu această ocazie urmând să ne implanteze cipuri prin care să ne urmărească şi să ne monitorizeze activităţile.

Miliardarul este conştient de aceste teorii care s-au propagat în mediul online, iar într-o discuţie cu jurnaliştii acesta a spus: „E aproape greu să dezmint un astfel de lucru, pentru că este ori stupid, ori ciudat„, a fost reacţia lui Bill Gates când s-a adus vorba despre implantarea de microcipuri oamenilor, pentru ca apoi să-i controleze prin intermediul tehnologiei 5G.

Citeşte şi Olivia Steer, teorie halucinantă: Vaccinul antigripal al lui Orban provoacă valul doi de coronavirus

Într-un discurs faimos ţinut la TED Talk 2015, Bill Gates avertiza cu privire la o pandemie care va provoca morţi în lumea întreagă, iar la sfârşitul lui 2016 îl avertiza pe Donald Trump, nou instalat la Casa Albă, să se pregătească de una.

În această primăvară, în plină pandemie, Fundaţia Bill&Melinda Gates a alocat suma de 300 milioane dolari pentru cercetarea şi dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului, fapt care a alimentat zvonurile. Astfel, teoriile conspirației privitoare la Bill Gates şi Covid-19 au explodat pe rețelele de socializare și la TV, fiind menționate de 1,2 milioane de ori din februarie până în aprilie numai în SUA, după cum a dezvăluit pentru The New York Times compania de informații media Zignal Labs.

Într-un sondaj de la sfârșitul lunii mai, realizat de Yahoo News și YouGov, 28% dintre americani cred că teoria conspirației este adevărată, în timp ce 44% dintre republicani și 50% dintre telespectatorii Fox News o considerat că este adevărat.