Moldova va avea autostradă. Sectorul Ploieşti -Paşcani va avea profil de autostradă, în loc de drum expres

Drumul de mare viteză de la Ploiești la Pașcani va fi construit la profil de autostradă și nu de drum expres, a anunțat marți Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Aceasta variantă a rezultat în urma unui studiu de trafic, publicat pe site-ul companiei, informează Economica.net.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 12:07
Moldova va avea autostradă. Sectorul Ploieşti -Paşcani va avea profil de autostradă, în loc de drum expres

Elaboratorii studiilor de fezabilitate pentru obiectivul general „Drum de mare viteză Ploiești -Pașcani”, sub coordonarea Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică – CESTRIN, au finalizat Studiul de Coridor având ca scop analiza comparativă între Autostradă și Drum Expres, anunță CNAIR.

Analiza realizată prin Modelul Național de Transport, aprobat de către JASPERS si MTIC, a avut la bază prognozele de trafic la nivelul rețelei naționale oferind date esențiale pentru stabilirea si fundamentarea categoriei de drum.

În urma rulării tuturor scenariilor în cadrul Modelului Național de Transport a rezultat ca variantă optimă implementarea la profil de autostradă a întregului sector Ploiești – Pașcani.

Studiul menționat urmează a fi supus analizării si aprobării JASERS si va sta la baza documentației necesare accesării fondurilor europene nerambursabile pentru faza de execuție a obiectivului, mai spun reprezentanții CNAIR.

În prezent, prima porțiune din A7 Ploiești – Pașcani se construiește la Bacău. 16 kilometri din cei 31 de kilometri ai Centurii Bacău sunt la profil de autostradă și fac parte din viitoarea șosea de mare viteză care va lega Capitala de Moldova.

Citeşte şi: Străinii se bat pe zăcămintele româneşti. Bătălia pentru resursele pământului a ajuns în justiţie

 


loading...