Moldoveanu, primul român de aur la JO 2012: Eram mulţumit cu orice medalie

Săptămâna a început cum nu se putea mai bine pentru români la Jocurile Olimpice de la Londra, Alin Moldoveanu câştigând medalia de aur în proba de puşcă aer comprimat 10 m. Primul campion olimpic român de la Londra a mărturisit la finalul concursului că nu se aştepta să obţină cea mai strălucitoare medalie.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 14:23
Moldoveanu, primul român de aur la JO 2012: Eram mulţumit cu orice medalie

Alin Moldoveanu a declarat, luni, că s-ar fi mulţumit cu orice medalie la Olimpiadă, unde evoluţia depinde de foarte multe variabile.

N-am ştiu că am luat medalia de aur decât după ultimul foc. Eu eram mulţumit cu orice medalie, am zis că măcar pe locul trei să fiu. Pentru că aici tot timpul poţi să clachezi. Abia după ultimul foc poţi să ştii. Mi-am dorit mult titlul, dar nu poţi să ştii niciodată”, a declarat Moldoveanu, la Sport.ro.

„La tir totul este relativ, n-ai cum să ştii dinainte. Doar ziua contează. De exemplu, penultimul antrenament a fost foarte bun, iar antrenamentul de ieri a fost foarte prost. Trebuie să faci totul exact la fel, e matematică pură. La sportul ăsta nu poţi să ştii dacă iei medalie. Dacă ajungi în finală este o performanţă extraordinară”, a continuat primul român care obţine un titlu olimpic la Londra.

Site-ul JO 2012, despre „titanul” Moldoveanu

Site-ul oficial al JO 2012 a scris că medalia de aur câştigată de Alin Moldoveanu a venit „după o bătălie titanică” cu numărul unu mondial, italianul Niccolo Campriani. „Moldoveanu şi-a ţinut nervii tari cu un ultim foc de 10.3 pentru a-l întrece pe rivalul său, care a terminat la 0.6 în spate”, a mai scris site-ul Jocurilor Olimpice.