Moldovence arestate în SUA, după ce au intrat în Capitoliu. Cele două au participat la revoltele de săptămâna trecută, cine sunt acestea

Două moldovence, mamă si fiică, au fost retinute în Statele Unite după asaltul de la Capitoliu. Cele două femei au pătruns ilegal în clădirea Congresului american în ceea ce presa americană a numit o insurectie anarhistă a sustinătorilor lui Donald Trump.

11 ian. 2021, 11:25
Moldovence arestate în SUA, după ce au intrat în Capitoliu. Cele două au participat la revoltele de săptămâna trecută, cine sunt acestea

Cristina Malimon are 28 de ani si este o sustinătoare înfocată a lui Donald Trump. Tânăra moldoveancă a ajuns lider al Tineretului din Partidul Republican în Portland, statul Oregon. Basarabeanca si mama sa Eugenia, în vârstă de 54 de ani, au fost retinute după ce au intrat în clădirea Capitoliului alături de sute de sustinători fanatici ai presedintelui Donald Trump. Cele două moldovence arestate sunt mamă și fiică, după cum transmite România TV.

Arestată pentru invazia din Capitoliu, Cristina a povestit pe pagina sa de Instagram să s-a născut la Bălti, în Republica Moldova, pe vremea comunismului. „M-am născut în Moldova, în Estul Europei, fosta Uniune Sovietică, o ţară socialistă. Acolo nu aveai voie să crezi în Dumnezeu sau în orice altă putere divină. 00 27 Străbunicul meu era crestin. La 29 de ani KGB l-a trimis la închisoare şi l-a pus să aleagă. Să spună că nu mai crede în Dumnezeu şi să fie eliberat sau să moară în închisoare„, spune Cristina, una dintre cele două moldovence arestate.

Citeşte şi Proteste SUA. Angela Merkel îl consideră vinovat pe Donald Trump pentru asaltul asupra Capitoliului

Pe Instagram, moldoveanca Cristina Malimon are peste 25.000 de urmăritori si postează frecvent despre teoriile conspirației de dreapta și despre presupusa fraudare a alegerilor din Statele Unite.

În timpul asaltului de la Capitoliu o femeie de 33 de ani a fost împuscată mortal. Era veteran al Forțelor Aeriene Americane, cu misiuni pe front în Afganistan și Irak.