Moldoveni reținuți după ce au clonat site-urile a trei bănci din România. Au accesat conturile mai multor clienți și au furat sute de mii de lei

Trei bărbați din Republica Moldova au fost reținuți în România. Cei trei sunt cercetați pentru că au clonat site-urile mai multor bănci din România, furând banii clienților.

13 mart. 2023, 16:04
Moldoveni reținuți după ce au clonat site-urile a trei bănci din România. Au accesat conturile mai multor clienți și au furat sute de mii de lei

Trei bărbați din Republica Moldova au fost reținuți pentru 24 de ore după ce au clonat site-urile a trei bănci din România, furând bani din conturile clienților. Potrivit unor surse, au fost sparte conturi ale unor clienți ai BCR, Raiffeisen și Libra.

”La data de 12 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în aplicare trei mandate de aducere, în județul Botoșani, emise pe numele a trei persoane, față de care sunt efecuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Citește și: Conturile Revolut nu mai pot fi poprite. Victorie în instanţă pentru aplicaţia de banking

În fapt, în perioada octombrie 2022 – prezent, trei bărbați ar fi creat pagini de internet similare cu cele ale unor instituții bancare, pe care le-ar fi promovat în mediul online, inducând în eroare clienți ai acestor bănci și obținând credențialele de acces în conturile lor de internet banking.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi folosit datele pentru a accesa conturile de internet banking ale persoanelor vătămate și ar fi transferat în mod fraudulos mai multe sume de bani, creând un prejudiciu de 583.000 de lei”, a transmis Poliția Română.

Citește și: Ce trebuie să ştie românii care au cont la Raiffeisen sau BCR. Decizia luată de bănci la două luni de la scandalul Schengen

Cei trei moldoveni au fost ridicați imediat cum au intrat în România, au fost duși la audieri și apoi reținuți.

”Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, a mai transmis IGPR.