Molnar Geza, virusolog, ANUNŢ ÎNGRIJORĂTOR despre pandemia de COVID-19. „Vor fi două vârfuri în România”

Molnar Geza, unul dintre cei mai cunoscuți virusologi din România, a vorbit despre epidemia cu care se confruntă și țara noastră. Din păcate, ceea ce urmează este destul de îngrijorător!

24 mart. 2020, 09:49
Molnar Geza, virusolog, ANUNŢ ÎNGRIJORĂTOR despre pandemia de COVID-19. „Vor fi două vârfuri în România”

Covi-19 s-a instalat serios în România. Până acum sunt 576 de cazuri şi 7 decese, iar estimările specialiștilor nu sunt deloc îmbucurătoare.

Coronavirus nu mai fi stăpânit. Şeful de la „Victor Babeş”: „E greu de crezut că miile de români mai pot fi convinși să stea izolaţi”

Molnar Geza, unul dintre cei mai cunoscuți virusologi din România, a vorbit despre epidemiacu care se confruntă și țara noastră pentru cluj24.ro. Acesta estimează două vârfuri ale numărului de îmbolnăviri. Potrivit acestuia, primul vârf va fi în maximum două săptămâni, mai exact în prima parte a lunii aprilie, iar al doilea la două săptămâni după Sărbătorile de Paşte.

„Cunoscând obiceiurile și disciplina populației României, după Paști, la 7-14 zile vom mai avea un vârf, fără nicio discuție. Pentru că de sărbători mulți vom năvăli în mediul rural, vom avea întâlniri, reuniuni familiale, rude. Sub acest aspect, din păcate, ne aşteptăm şi la ruralizarea acestor cazuri, la apariţia lor şi la sate, pentru că acum marea majoritate sunt în urban. Însă, în mediul rural nu va fi de proporţii mari, dar vor fi izbucniri familiale sau de comunitate, izolate”, a declarat Molnar Geza.