Moloţ, PNL: Gestul lui Tăriceanu reprezintă terminarea sa ca om politic, Ghişe e un lup singuratic

Preşedintele filialei judeţene Hunedoara a Partidului Naţional Liberal (PNL), Mircea Ioan Moloţ, consideră că demersul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de creare a Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, nu va avea sorţi de izbândă la nivel naţional, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 08:47
Moloţ, PNL: Gestul lui Tăriceanu reprezintă terminarea sa ca om politic, Ghişe e un lup singuratic

‘Gestul domnului Tăriceanu reprezintă terminarea sa ca om politic. Nu are nicio şansă cu acest demers. Nu reuşesc să găsesc un răspuns la întrebarea de ce face acest lucru domnul Tăriceanu. Nu exclud, însă, ca aici să fie implicat şi PSD pentru a mai atrage nişte parlamentari şi a-şi asigura o relativă siguranţă la guvernare, până la începutul anului viitor’, a declarat vineri preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, care este şi vicepreşedinte la nivel naţional al PNL.

În opinia sa, Călin Popescu-Tăriceanu ar mai avea timp să facă paşii prevăzuţi de statutul PNL pentru a se înscrie, din nou, în partid şi chiar să-şi depună candidatura pentru o funcţie de conducere, la congres. ‘În acest fel, ar putea să vadă susţinerea reală de care s-ar mai bucura în cadrul PNL’, a apreciat Moloţ.

În ceea ce priveşte iniţiativa senatorului PNL Ioan Ghişe, care propune ca liberalii să nu facă nicio alianţă politică sau fuziune cu partidele care au guvernat în perioada 2009-2012 sau care au fost conduse de Traian Băsescu, preşedintele PNL Hunedoara a apreciat că parlamentarul face acest lucru dintr-un spirit de contradicţie.

‘Rezoluţia propusă nu are un fundament concret. Domnul senator Ioan Ghişe este un lup singuratic, care stă pe o muchie de cuţit din punct de vedere al statutului PNL şi al ideilor liberale. Domnia sa are un spirit de contradicţie de care este animat în permanenţă’, a conchis liderul liberalilor hunedoreni.

Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost lansat joi în Capitală în prezenţa mai multor parlamentari liberali.

‘Platforma este o iniţiativă politică care poate să ducă inclusiv la formarea unui partid’, a spus fostul premier Tăriceanu. El a afirmat că mai mulţi colegi i-au cerut ca hotărârea privind constituirea unui partid liberal autentic să fie luată cât mai repede.

Tăriceanu a explicat că nu a lansat direct un partid, deoarece lucrurile trebuie făcute într-o anumită succesiune şi trebuie dat un semnal. Printre cei care au participat la evenimentul de lansare a grupului s-au numărat Mihai Stănişoară, Ovidiu Silaghi, Cristian David, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea, Radu Stroe, Mirel Taloş, Sorin Ilieşiu, Graţiela Gavrilescu.