Moment absurd surprins într-un autobuz din Brașov. O turistă străină a fost „luată pe sus” de controlori

O femeie de origine străină a fost pusă într-o situație absurdă într-un autobuz din Brașov. Cu toate că femeia a încercat să își plătească biletul, controlorii nu au ținut cont că aparatele din autobuz nu funcționau, motiv pentru care au dat-o jos din vehicul.

01 mart. 2023, 17:40
Moment absurd surprins într-un autobuz din Brașov. O turistă străină a fost „luată pe sus” de controlori

Călătorii unui autobuz din Brașov au fost martorii unui eveniment cât se poate de neplăcut. O turistă străină a fost „luată pe sus” de controlori pentru că nu avea bilet, totuși femeia încercase să își plătească călătoria cu cardul. Se pare că aparatele din autobuz nu funcționau.

Nu este prima oară când o astfel de situație se întâmplă la noi în țară. Mai mulți străini au avut probleme în ceea ce privește achiziționarea unui bilet sau a unui card pentru transportul în comun. Străinii s-au plâns de faptul că procesul de achiziționare este mult prea complicat. De altfel, plata cu cardul bancar de multe ori nu funcționează. Acesta a fost și cazul unei femei care a avut parte de o experiență extrem de neplăcută într-un autobuz din Brașov.

Citește și: Cățelul care doarme în autobuzul 381 a devenit viral pe Internet: „Bietul de el, probabil a căutat un loc mai cald”

„O turistă străină se urcă în autobuz şi încearcă să îşi achiziţioneze bilet prin intermediul plăţii cu cardul la aparatele instalate în autobuz, metodă foarte promovată de către Primăria Braşov, bineînţeles aceasta nefuncţionând. În urma domnişoarei se urcă un echipaj de control, format dintr-un domn şi o doamnă, doamnă care a luat loc control a titlurilor de călătorie. Ajuns la turista în cauză, i-am explicat domnului că a încercat să plătească cu ajutorul cardului digital, acesta cerând să-i arate că nu funcţionează”, a precizat un călător care a asistat la întreaga scenă.

Călătorul a povestit cum femeia a încercat cu cardul digital din ApplePay, însă nu a funcționat, apoi a încercat cu cardul fizic, dar nici acela nu a funcționat.

„Imediat, domnul controlor i-a recomandat aplicaţia 24pay, însă aceasta nici nu se configurează instant, nici nu este obligatorie pentru turişti şi nici pentru localnici, ţinând cont că nu este singura metodă de plată existentă la bordul autobuzelor. Aceasta l-a întrebat daca funcţionează aparatele şi, bineînţeles, acesta i-a răspuns că nu, nu merg, la care soluţia controlorului a fost se a o da pe turista noastră jos din autobuz la staţia Dramatic pentru a-şi cumpăra bilet, dar fără să menţină autobuzul în staţie, turista călătorind către gară, probabil pentru a prinde un tren”, mai spune brașoveanul.

Femeia a încercat să își plătească cu cardul în autobuz

Brașoveanul care a surprins întreaga scenă a mai povestit că singura linie de transport în comun care leagă centrul orașului de gară, circulă, conform orarului RAT din zilele de weekend, la interval foarte mare de timp. De asemenea, acesta a explicat cum un grup de tineri a urcat în autobuz, și desigur, niciunul dintre aceștia nu a validat biletul pe care probabil nici nu îl dețineau.

„Odată coborâtă turista din autobuz, a urcat un grup format din şase tineri, niciunul din ei nevalidnând, probabil niciodată nefăcând-o. În cazul în care din punct de vedere administrativ nu suntem capabili să administrăm un serviciu de plată cu cardul (serviciu de bază în zilele noastre) ar trebui să excludem această opţiune, deoarece pe lângă faptul că serviciul de transport modern cu care ne lăudăm, devine dintr-o dată demn de începutul anilor 2000, ne facem de râs în faţa turiştilor străini, atât prin incompetenţă material, cât şi prin incompetenţa personalului angajat. Să sperăm că în urma acestei întâmplări relatate se vor lua măsurile necesare pentru a nu se mai repeat un astfel de eveniment penibil pentru Braşov”, a precizat călătorul care a asistat la scenă, potrivit Bizbrasov.ro.

RATVB S.A. a revenit cu un comunicat declarând că se fac cercetare disciplinară.

„La nivelul societății a fost demarată o cercetare disciplinară internă referitoare la modul de îndeplinire a sarcinilor de serviciu de către angajații Serviciului Control, cercetare ce va include analiza imaginilor înregistrate de camerele de luat vederi din mijlocul de transport menționat. În ceea ce privește a doua problemă, respectiv nefuncționarea unor validatoare, RATBV întâmpină în ultima perioadă dificultăți tehnice din cauză că nu mai beneficiază de serviciul de transmitere date 3G, acesta fiind transformat în 4G, fapt care generează apariția unor situații de nefuncționare a validatoarelor.  RATBV, împreună cu furnizorul echipamentelor, lucrează la implementarea unor soluții, însă, momentan, fără a exista un algoritm definit, apar erori de funcționare. Ne cerem scuze pentru apariția acestor probleme și le solicităm călătorilor să manifeste înțelegere, asigurându-i că încercăm să înlăturăm cât mai rapid aceste deficiențe”, a declarat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV S.A.

Citește și: FOTO: Primăria din Iași, umilită de McDonald’s. Administrația locală a mutat stația de autobuz pentru a permite șoferilor să parcheze în fața restaurantului. Cetățenii, revoltați