Moment istoric! Rugăciune comună a liderilor celor mai mari religii ale lumii pentru victimele pandemiei

Liderii celor mai mari religii ale lumii, printre care Papa Francisc, Patriarhul ecumenic ortodox Bartolomeu I, reprezentantul cultului mozaic Haim Korsia, reprezentantul Islamului Mohamed Abdelsalam Abdellatif şi cel al budismului Shoten Minegishi, se vor ruga împreună, marţi 20 octombrie, pentru victimele pandemiei și pentru victimele războaielor, precum Războiul Civil din Siria sau conflictul din Nagorno-Karabah, informează EFE, citat de Agerpres. 

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 18:48
Moment istoric! Rugăciune comună a liderilor celor mai mari religii ale lumii pentru victimele pandemiei

Cu prilejul Întâlnirii internaţionale de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii, organizată de Comunitatea Sant’Egidio, papa va ieşi din Vatican pentru a participa la această celebrare. Evenimentul va debuta cu o rugăciune comună a tuturor confesiunilor creştine la Bazilica Santa Maria din Aracoeli din Roma şi va continua cu o ceremonie alături de reprezentanţii marilor religii ale lumii, în Piaţa Campidoglio.

La această întâlnire, prezenţa va fi limitată ca urmare a măsurilor anti-coronavirus, dar şi ca urmare a conflictelor vechi sau în desfăşurare – precum cel care durează deja de zece ani în Siria, sau cel mai recent din Nagorno-Karabah, se arată în comunicatul difuzat de Sant’Egidio.

Citeşte şi Un bărbat din Germania, gest extrem pentru ca oamenii să respecte regulile de distanţare fizică

Liderii religioşi se vor ruga în diferite lăcaşuri. Astfel, la Bazilica Santa Maria din Aracoeli vor fi prezenţi papa şi ceilalţi creştini, alături de patriarhul Constantinopolului Bartolomeu I şi de reprezentanţi ai diferitelor biserici ortodoxe şi protestante. 

Cultul mozaic va fi reprezentat de Haim Korsia, marele rabin al Franţei, care va participa la o slujbă la Marea Sinagogă din Roma. Islamul îl va avea ca reprezentant pe Mohamed Abdelsalam Abdellatif, secretarul general musulman al Comitetului superior al fraternităţii musulmane, iar budismul pe Shoten Minegishi.

După aproximativ o oră, cu toţii se vor reuni, în prezenţa preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în Piaţa Campidoglio unde va avea loc o ceremonie. Întâlnirea internaţională de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii va fi urmată de proclamarea Apelului pentru pace din 2020 şi de aprinderea candelabrului păcii. Se va păstra, de asemenea, un minut de reculegere în memoria victimelor pandemiei şi războaielor.