Momente cumplite pentru părinții unui băiețel de 8 ani! Copilul a fost tras în larg de curenți mării și a murit pe plaja din Bulgaria

O altă tragedie s-a produs în Marea Neagră, de această dată pe o plajă din Bulgaria. Un băiețel român de doar 8 anișori a murit după ce a fost trasîn larg de curenții marini.

23 aug. 2023, 12:16
Momente cumplite pentru părinții unui băiețel de 8 ani! Copilul a fost tras în larg de curenți mării și a murit pe plaja din Bulgaria
Momente cumplite pentru părinții unui băiețel de 8 ani! Copilul a fost tras în larg de curenți mării și a murit pe plaja din Bulgaria

O tragedie uriașă s-a abătut asupra unei familii români care se afla în vacanță pe litoralul din Bulgaria. Un băiețel în vârstă de doar opt ani a pierit înecat în marea Neagră. Trupul său neînsuflețit a fost descoperit în apropierea stațiunii Elenite din Bulgaria. Copilul a fost luat de valurile puternice și a fost adus în larg.

Citește și: Situație șocantă trăită de o familie de români în Bulgaria! Cum le-a fost furată mașina în plină zi

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția Regională Burgas a Ministerului de Interne din Bulgaria, marți, a fost găsit trupul neînsuflețit al unui băiat român în vârstă de opt ani, în apropierea stațiunii Elenite. Raportul a fost înregistrat în dimineața aceleiași zile, în jurul orei 8:43, la secția de poliție din Nessebar.

În timpul vacanței petrecute alături de familie, un băiețel a murit în mod tragic. Împreună cu mama și fratele său, s-a aventurat la joacă și a decis să facă o baie în mare. Nimeni nu anticipa ceea ce avea să se întâmple. Detaliile inițiale indică faptul că evenimentul s-a produs într-o zonă nesupravegheată a plajei, între hotelurile Royal Park și Zornitsa.

În timpul scurtei băi în apă, copilul în vârstă de opt ani se afla alături de mama și frățiorul său mai mic. Folosind o saltea, el a fost purtat de către valurile agitate în largul mării. Mama a încercat din răsputeri să-l salveze, însă nu a reușit să-l țină aproape. Cu teamă în suflet, femeia și-a condus celălalt copil la mal, în timp ce frățiorul mai mare era tras tot mai departe în apă, împreună cu salteaua, de către curenți.

Disperată, mama a cerut ajutor de la personalul de pe jet-ski-urile aflate în apropiere. Aceștia au intervenit imediat pentru a căuta băiatul. Au ajuns la saltea, care era dusă de curent în larg, și au constatat că băiețelul suferea deja de înec.

Trupul neînsuflețit al băiețelului a fost adus pe plajă de către valuri, urmând să fie supus unei autopsii la Departamentul de Medicină Legală al Spitalului Universitar Multidisciplinar de Tratament Activ – Burgas.

Recent, marea s-a manifestat cu agitație în zonă, iar acest incident se adaugă altor tragedii care au avut loc pe litoralul românesc. Începând cu data de 14 august și până în prezent, cinci persoane au pierit înecate în mare, iar alte două sunt date dispărute. În ultima săptămână, polițiștii din Constanța au intervenit în urma a 23 de apeluri primite prin numărul de urgență 112, apeluri care semnalau ignorarea indicațiilor salvamarilor, chiar în condițiile în care era arborat steagul roșu.

„Având în vedere faptul că, pe litoralul Mării Negre, în ultimele zile şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, facem un apel către toţi cei aflaţi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre să respecte indicaţiile salvamarilor şi semnificaţia steagului roşu arborat. Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică acţionează permanent în această perioadă pe plaje, aducându-le la cunoştinţă constănţenilor şi turiştilor riscurile la care se expun ignorând steagul roşu care semnifică interdicţia de a intra în apă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Constanţa, Olimpia Ceară.

Citește și: Oana Roman și Marius Elisei, vacanță de vis în Bulgaria. Cum s-au fotografiat cei doi: „În viață nu este nevoie să dai explicații”