Cea mai cumplită zi pentru părintele patriot Doru Gheaja. Fiica lui e condusă pe ultimul drum de familie și prieteni

Momente de cumpănă pentru părintele patriot Doru Gheaja, din Alba și familia sa. Duhovnicul își conduce astăzi fiica cea mare pe ultimul drum.

07 mart. 2023, 11:21
Cea mai cumplită zi pentru părintele patriot Doru Gheaja. Fiica lui e condusă pe ultimul drum de familie și prieteni
Momente de cumpănă pentru părintele patriot Doru Gheaja

Momente de cumpănă pentru părintele patriot Doru Gheaja. Dorina Luminita Gheaja, fiica părintelui Doru Gheaja, a murit subit sâmbătă, iar rudele și prietenii sunt împietriți de durere.

Citește și Părintele Gheorghe Petrişor s-a dus la cele sfinte. Biserica a mai pierdut un duhovnic iubit de enoriaşi

Momente de cumpănă pentru părintele patriot Doru Gheaja

Dorina Gheaja era angajată de mulți ani la Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice Cluj, instituție care a făcut anunțul trecerii la cele veșnice a femeii.

„Brusc și neașteptat, draga noastră colegă și prietenă Dorina Luminita Gheaja a plecat prematur spre vesnicie. Îl rugam pe Dumnezeu sa o primească in locul veșnic luminat al celor buni si drepți.

A fost un om minunat, o colegă deosebită si va rămâne mereu in sufletele noastre.

Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată în anunțul făcut de Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice Cluj de pe Facebook.

Dorina Luminita Gheaja a fost fiica cea mare părintelui Doru Gheaja, unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți din județul Alba.

Acesta este cel care a scos la lumină cântecele patriotice „Așa-i românul” sau „Tu Ardeal”. Duhovnicul a devenit extrem de cunoscut în România, în anul 2018, atunci când a participat activ la manifestările dedicate centenarului Marii Uniri.

Unul dintre momentele care au rămas în memoria românilor este cel în care preotul a cântat la Sala Palatului mai multe melodii patriotice din repertoriul său alături de Orchestra Reprezentativă a Armatei Române și Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române la spectacolul intitulat ”Uniți sub centenar”.

Părintele Gheaja Doru s-a născut în 19 iulie 1941, localitatea Buzd, judeţul Sibiu, într-o familie de preoți. El a decis să îndeplinească dorința tatălui, aceea de a deveni la rândul său preot și a ales preoţia, dar a rămas apropiat de muzica populară și de folclor.

În urmă cu 30 de ani, părintele a fost descoperit de Adrian Păunescu care l-a cooptat în Cenaclul „Flacăra”. Doru Gheaja este singurul preot din România care a cântat vreodată la acest Cenaclu. Ajutat de poet, părintele Doru Gheaja este cel care a lansat cunoscuta piesă „Aşa-i românul”, culeasă din judeţul Sibiu, de pe Valea Hârtibaciului. Anul acesta, clericul împlineşte 82 de ani, potrivit Basilica.

Însă, din păcate, preotul patriot își va conduce astăzi, fiica cea mare pe ultimul drum.

Citește și Părintele Calistrat dezvăluie importanţa purtării cruciuliţei la gât: „Este Sfânta Masă de jertfă, pe care a stat Domnul nostru Iisus Hristos”