Momente de groază în biserică. Un preot a făcut infarct chiar în timpul slujbei

Un elicopter SMURD a fost solicitat, duminică, să preia un bărbat în vârstă de 38 de ani, preot la biserica din suburbia Moara Grecilor a municipiului Vaslui, căruia i s-a făcut rău în timpul slujbei.

09 oct. 2022, 15:05
Momente de groază în biserică. Un preot a făcut infarct chiar în timpul slujbei

Momente de groază într-o biserică din Vaslui. Un preot a făcut infarct în timpul slujbei. Echipele de intervenţie l-au găsit pe bărbat în stare de conştienţă, iar în urma investigaţiilor făcute în drum spre spital au fost constatate urmele unui infarct miocardic. Preotul a intrat apoi în stop-cardio respirator, fiind supus manevrelor de resuscitare şi cadrele medicale au solicitat o autospecială de terapie intensivă mobilă şi ulterior un elicopter SMURD care să-l transporte la un spital din Iaşi.

„Ambulanţa tip C1 de terapie intensivă mobilă a fost solicitată pentru acordarea de îngrijiri medicale unui bărbat din municipiul Vaslui. La sosirea echipajului de intervenţie, victima a fost găsită în stare de inconştienţă şi cu probleme cardiace. Au fost începute manevrele de resuscitare. În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu.

Citeşte şi: Ce târg le propunea părintele Visarion Alexa enoriaşelor în vârstă. Dezvăluiri în premieră ale vecinelor preotului: „Avea mai multe bătrâne de care avea grijă, le trimitea în pelerinaje”

Au fost nevoie de două resucitări consecutive pentru ca inima preotului Adrian Buimac să bată din nou. Confom unor surse citate de vremeanoua.ro, după prima resuscitare, inima preotului a început , din nou, să bată dar, la scurt timp, s-a oprit. a urmat cea de-a doua resuscitare, cu noroc astfel că victima a putut fi urcată în elicopter și transportată la Iași.

Citeşte şi: Connect-R, despre cazul lui Visarion Alexa: „Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți. Nu confundați oamenii care slujesc cu învățătura”

Preotul Adrian Buimac se simțea rău încă de acum două săptămâni, dar a refuzat să facă un control cardiologic, la un medic specialist.