Ce târg le propunea părintele Visarion Alexa enoriaşelor în vârstă. Dezvăluiri în premieră ale vecinelor preotului: „Avea mai multe bătrâne de care avea grijă, le trimitea în pelerinaje”

Ies la iveală noi informaţii în cazul părintelui Visarion Alexa. Se pare că acesta obişnuia să dezvolte relaţii... speciale nu doar cu enoriaşele tinere, ci şi cu cele aflate la senectute. Mai exact, preotul se angaja să aibă grijă de persoanele în vârstă care nu aveau pe nimeni în schimbul locuinţelor acestora, în posesia cărora ar fi intrat după trecerea în veşnicie a acestora.

07 oct. 2022, 18:09
Ce târg le propunea părintele Visarion Alexa enoriaşelor în vârstă. Dezvăluiri în premieră ale vecinelor preotului: „Avea mai multe bătrâne de care avea grijă, le trimitea în pelerinaje”

Având la dispoziţie informaţiile pe care le afla de la enoriaşi în timpul spovedaniei, părintelui Visarion Alexa i-a venit ideea să facă un târg cu enoriaşele în vârstă, care nu aveau pe nimeni. Mai exact, preotul le propunea să-i cedeze locuinţele în schimbul îngrijirii. Cel puţin unul dintre aceste târguri s-a şi concretizat, dau mărturie vecinele de scară ale părintelui Alexa.

Știu că are de-a face cu femei și mai tinere, și mai bătrâne. Pe cele bătrâne le îngrijește și pe cele tinere … Pe cele în vârstă, veneau la spovedanie și nu au pe nimeni, și își ia angajamentul să le îngrijească contra spațiului pe care îl au la finalul vieții. E într-un bloc o doamnă care vine mereu la dânsa soacra, le trimite în pelerinaje, are grijă de ele. Are mai multe bătrâne de care are grijă. L-am văzut venind, ducându-le la doctor, cu mașina circula pe aici prin zonă”, a dezvăluit o vecină echipei de la emisiunea Acces Direct, potrivit spynews.

Părintele Visarion Alexa ar fi primit un apartament de la o enoriaşă în vârstă în schimbul îngrijirii

O altă vecină din bloc spune că părintele ar fi vrut să deschidă în acel apartament lăsat moştenire de enoriaşă un studio muzical pentru fiica lui. Vecinilor, însă, nu le-ar fi surâs ideea.

Citeste si Preotul Visarion Alexa şi-a schimbat declaraţia. Ce le-a spus procurorilor că s-a întâmplat, de fapt

Voia să deschidă în apartament studio muzical pentru fiica lui. Apartamentul a fost al unei doamne care a decedat în urmă cu vreo patru sau cinci ani. I-a lăsat apartamentul moștenire. Nu a locuit acolo părintele. Numai a zugrăvit, a făcut curățenie”, a povestit femeia.

Aceeași vecină a dezvăluit faptul că preotul insista pe lângă o tânără de 18 ani să meargă la spovedanie, iar după ce fata i-a dezvăluit mamei sale acest lucru, femeia nu şi-ar fi mai lăsat fiica la biserică.

Mama ei i-a interzis să mai vină la spovedanie. O invita să mai meargă pe acolo, să stea de vorbă. I-a povestit mamei și nu a mai lăsat-o”, a dezvăluit femeia.

Citeste si A mai apărut o victimă a lui Visarion Alexa! „M-a sunat pe videocall din duş!”