Momente dramatice la Mondialele de Nataţie! O înotătoare a leşinat în apă, iar salvamarii nu au avut nicio reacţie

Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta au fost scena unor momente teribile. Unei competitoare în proba de înot sincron i s-a făcut rău în apă şi s-a dus la fund. Prezenţa de spirit a antrenoarei sale a salvat-o, în timp ce salvamarii de pe marginea bazinului nu au avut nicio reacţie.

23 iun. 2022, 12:46

O înotătoare a leşinat în apă la Mondialele de Nataţie desfăşurate în Ungaria. Este vorba despre americanca Anita Alvarez, 25 de ani, care a leşinat chiar în timpul exercițiului pe care-l desfășura la proba de natație artistică. Andrea Fuentes, antrenoarea sportivei, a observat că tânăra se duce la fund și s-a aruncat imediat în apă, scoţând-o pe tânără la suprafaţă. Anita a fost scoasă din complexul sportiv Duna Arena pe targă.

Din fericire, sportiva americancă și-a revenit și este în afara oricărui pericol. În perioada imediat următoare, medicii o vor supune testelor amănunţite ca să depisteze cauza leşinului.

Citeste si David Popovici, prima reacţie după ce a scris istorie la CM de nataţie. „Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal”

A fost o sperietură uriașă. A trebuit să sar în bazin, deoarece salvamarii nu aveau de gând s-o facă. Mi-a fost frică pentru că nu respira, dar acum se simte foarte bine. A avut apă în plămâni, iar odată ce a început să respire din nou, totul a fost bine. S-a simțit ca o oră întreagă. Am spus că lucrurile nu sunt în regulă, am țipat la salvamari să se arunce în apă, dar nu m-au auzit sau nu au înțeles ce am spus. Nu respira! Am sărit cât de repede am putut, de parcă eram la finala Jocurilor Olimpice”, a declarat Andrea Fuentes, potrivit Firstpost.

Incidentul nu este primul de acest fel. Anul trecut, la Barcelona, Anita Alvarez a leșinat în timpul unui eveniment de calificare la Jocurile Olimpice. Şi atunci salvarea a venit tot de la antrenoarea Andrea Fuentes.

Citeste si A fost găsit tatăl care şi-a înecat copiii în Bacău. Ce motive a invocat bărbatul pentru gestul său