Momente emoţionante în mijlocul conflictului armat din Israel. Mai multe persoane adunate într-un adăpost cântă în timpul bombardamentelor VIDEO

Au apărut imagini în care mai mulţi israelieni cântă într-un adăpost pentru bombe, în timp ce luptele între statul evreu și Hamas s-au intensificat în ultimele 24 de ore, pe fondul avertismentelor de război total lansate de gruparea musulmană către Israel.

13 mai 2021, 12:56
Momente emoţionante în mijlocul conflictului armat din Israel. Mai multe persoane adunate într-un adăpost cântă în timpul bombardamentelor VIDEO

În imagini este înfăţişat un grup mare de oameni care stau în picioare, în ceea ce pare a fi o parcare subterană, cântând împreună cu Shuli Rand, un cunoscut actor și muzician din Israel, versurile: „Te rog, salvează-mă și te rog să mă ferești de rău”. Videoclipul a fost filmat marți noapte la Tel Aviv, orașul fiind vizat de un tir cu sute de rachete lansate din Fâșia Gaza.

Filmările apar în contextul celor mai grave lupte date între Israel și Hamas de după războiul din Gaza din 2014, care a lăsat peste 2.000 de morți.

Rachetele au fost lansate pentru prima dată luni, în timp ce Hamas a amenințat să lovească Israelul, cu excepția cazului în care retrage forțele de securitate din moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, după zile de ciocniri cu protestatarii palestinieni acolo, scrie Daily Mail, citat de Observatornews.

De atunci, Hamas spune că a lansat peste 1.000 de rachete asupra Israelului, iar bombardamentul a continuat în zilele ce au urmat – în timp ce Israelul a lansat la rândul său zeci de rachete proprii.

Israel a raportat 6 victime, dintre care 3 femei şi un copil, în tabăra palestiniană bilanţul fiind mai mult decât dublu

Cel puțin 48 de palestinieni, inclusiv 14 copii și trei femei, au murit până acum, potrivit Ministerului Sănătății, în timp ce alte câteva sute de persoane au fost rănite.

Totodată, șase israelieni, inclusiv trei femei și un copil, au fost uciși de rachete, cu alte zeci de persoane fiind rănite.

Tel Aviv s-a trezit sub atac peste noapte, după ce Hamas a anunțat că a lansat 210 rachete asupra orașului.

Bombardamentele au venit ca represalii la distrugerea unui bloc turn de 13 etaje din orașul Gaza, care s-a prăbușit după ce a fost lovit de un atac aerian israelian.

Israelul a declarat că blocul găzduia un birou folosit de conducerea Hamas și că locuitorilor li sa spus să evacueze zona înainte de a fi lovit.

La adăpostul nopții au apărut revolte în interiorul Israelului, în timp ce arabii israelieni s-au confruntat cu poliția în orașul Lod.

Miercuri, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgență în orașul Lod, aflat în centrul țării, după o revoltă a arabilor israelieni, pe măsură ce conflictul între forţele israeliene şi militanţii palestinieni s-a intensificat.

What's happening now in the Holy Land…A bomb shelter in Tel Aviv.

Posted by Shifra Chana Hendrie on Tuesday, May 11, 2021

Citeşte şi: OMS anunţă o anchetă în Seychelles, după ce o treime dintre infectaţii de săptămâna trecută erau vaccinaţi cu ambele doze


loading...
Partenerii noștri