OMS anunţă o anchetă în Seychelles, după ce o treime dintre infectaţii de săptămâna trecută erau vaccinaţi cu ambele doze

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că a deschis o anchetă, după ce ministrul Sănătății din Seychelles a declarat că peste o treime dintre persoanele depistate pozitiv cu Covid-19 din ultima săptămână sunt complet vaccinate.

13 mai 2021, 10:53
OMS anunţă o anchetă în Seychelles, după ce o treime dintre infectaţii de săptămâna trecută erau vaccinaţi cu ambele doze

Atât ministerul, cât și OMS au subliniat faptul că majoritatea persoanelor testate pozitiv nu au fost vaccinate sau au primit o singură doză de vaccin și că nimeni dintre cei care au murit diagnosticați cu Covid-19 nu au fost complet vaccinați. De asemenea, toți pacienții cu forme severe sunt nevaccinați.

„Echipele noastre continuă să revizuiască datele, să evalueze progresul și să înțeleagă tendințele”, a anunțat o purtătoare de cuvânt a OMS.

Rata de infectare săptămânală din Seychelles a crescut de la 120 de de cazuri înregistrate pe 30 aprilie la 314  pe 8 mai, a declarat ministrul Sănătății. Aproximativ două treimi dintre cazurile pozitive sunt contacte ale altor persoane testate pozitiv. Aproximativ 37% dintre cazurile de Covid-19 au primit ambele doze de vaccin, mai spune acesta.

OMS recomandă intensificarea campaniei de vaccinare şi continuarea respectării măsurilor

Până în prezent, 57% dintre cei care au fost vaccinați complet în Seychelles au primit vaccinul chinezesc produs de Sinopharm, în timp ce 43% au primit o versiune a serului AstraZeneca, produsă în India, cunoscută ca Covishield. Potrivit OMS, aproximativ 60% din populație a fost imunizată cu cele două doze de vaccin.

Ministerul Sănătății a declarat că 80% dintre cei care au nevoie de internare nu au fost vaccinați și au alte comorbidități, conform Digi24.

Numărul total de cazuri confirmate în Seychelles de la începutul pandemiei este mai mic de 8.200. Cazurile au scăzut ușor din 7 mai până în 8 mai, se mai arată în declarația ministerului, dar „rata transmisiei rămâne ridicată și este îngrijorătoare”.

OMS spune că doar prin vaccinare nu se va opri transmiterea în totalitate și trebuie respectate în continuare măsurile preventive, precum distanțarea socială, purtarea măștilor și spălarea mâinilor.

Citeşte şi: O nouă teorie a conspiraţiei îşi face loc printre antivaccinişti: aceştia se tem că ar putea fi infectaţi de persoanele vaccinate


loading...
Partenerii noștri