Momente emoţionante în Statele Unite, la comemorarea a 11 ani de la atentatele Al Qaeda VIDEO

Preşedintele Barack Obama şi Prima Doamnă au ţinut un moment de reculegere la Casa Albă în momentul în care acum 11 ani, primul avion a lovit turnurile gemene din New York. Apoi, preşedintele a ţinut un discurs în faţa familiilor victimelor.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 14:47
Momente emoţionante în Statele Unite, la comemorarea a 11 ani de la atentatele Al Qaeda VIDEO

Mii de oameni s-au adunat la Ground Zero, unde înainte de 2001 era Word Trade Center, la Pentagon, dar şi în Pennsylvania. Adică exact în locurile unde s-au prăbuşit cele patru avioane deturnate de terorişti.

La New York au fost citite numele tuturor victimelor ucise în atentate. Clădirea Pentagonului a fost îmbrăcată într-un steag uriaş. Aici, preşedintele Barack Obama a ţinut un discurs în faţa oamenilor.

„Niciodată ziua de 11 septembrie nu este una uşoară. Este extrem de dificil, mai ales pentru dumneavoastră, familiile celor 3.000 de oameni nevinovaţi care şi-au pierdut vieţile”, a spus Barack Obama, preşedintele SUA.

În avionul prăbuşit la Pentagon s-au aflat 125 de pasageri şi 59 de membri ai echipajului.

„Nu contează câţi ani trec. Nu contează de câte ori ne adunăm aici să îi comemorăm, ţineţi minte că niciodată nu veţi fi singur. Cei dragi vouă nu vor fi uitaţi”, a mai spus preşedintele.

În urma atacurilor de la 11 septembrie, aproape 3 mii de oameni au murit. Printre ei, şi cei 19 terorişti care au deturnat avioanele.