Momente grele pentru Dorinel Munteanu. Anunţ îngrijorător făcut de clubul Oţelul

Chiar dacă au trecut două zile de la meciul cu Dinamo, Dorinel Munteanu continuă să se afle pe patul de spital și a anunțat că nici acum nu se simte bine.

20 feb. 2024, 18:30
Momente grele pentru Dorinel Munteanu. Anunţ îngrijorător făcut de clubul Oţelul

Dorinel Munteanu are mari probleme de sănătate. „Dragi suporteri, parteneri şi membri ai familiei Oţelul Galaţi, regret că trebuie să vă informăm despre situaţia dificilă prin care trece managerul tehnic al echipei noastre, Dorinel Munteanu. În aceste momente, Dorinel se confruntă cu serioase probleme de sănătate, care necesită atenţie şi îngrijire medicală de specialitate, lucru ce îl împiedică în acest moment să fie alături de staff şi echipă. Vreau să transmit întreaga mea susţinere şi solidaritate către Dorinel şi familia sa în această perioadă dificilă. Dorinel a fost şi este o parte integrantă a succesului şi istoriei clubului nostru, dedicându-se cu pasiune şi profesionalism misiunii sale”, se arată în mesajul semnat de Dorinel Munteanu.

Gigi Becali a anunţat că a câştigat un proces împotriva României la CEDO. Acuzaţii incendiare lansate de patronul lui FCSB

Oficialul echipei gălăţene a făcut apel la unitate pentru a asigura stabilitatea şi continuitatea clubului. „Este mai important ca niciodată să ne unim forţele şi să demonstrăm unitatea care defineşte spiritul Oţelul Galaţi. Fac un apel public către toţi suporterii noştri, parteneri şi, în special, membrii asociaţi cotizanţi să fie alături de club pentru a traversa împreună aceste momente. Suntem la un moment crucial al sezonului, atât din punct de vedere sportiv, cât şi administrativ, cu procesul de finanţare şi licenţiere în plină desfăşurare. Unitatea şi suportul vostru sunt esenţiale pentru a ne asigura că putem continua să luptăm pentru obiectivele noastre. Este esenţial ca toţi factorii de decizie să păstreze unitatea şi coerenţa în luarea deciziilor, pentru a asigura stabilitatea şi continuitatea clubului. Fiecare decizie luată în această perioadă trebuie să fie ghidată de interesul comun şi de viziunea pe termen lung a SC Oţelul Galaţi. Vă mulţumim pentru înţelegere şi pentru suportul vostru necondiţionat. Vom face tot posibilul să vă ţinem la curent cu evoluţia situaţiei. Împreună suntem mai puternici şi împreună vom depăşi toate provocările”, a mai scris Cristian Munteanu.

Daniel Ghiţă îl face praf pe Cătălin Moroşanu după scandalul de la Survivor. „Ţi-a fost frică să lupți cu mine, bun, am înţeles”

În timpul partidei cu Dinamo, pierdut cu scorul de 1-3, duminică seara, în deplasare, antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, a fost eliminat în min. 75, pentru injurii aduse arbitrului asistent Andrei Constantinescu.

„Spovedania” lui Dorinel Munteanu: „Da, căzusem în patima băuturii!”
Dorinel Munteanu povestește: „Timp de trei ani, am fost pe marginea prăpastiei, dar am reuşit să mă opresc la timp şi în câteva luni am scăpat de acest obicei. Acum sunt gata să revin în fotbal”.

Noiembrie 2016. Generația de Aur era în doliu după fulgerătoarea dispariție a unuia dintre cei mai carismatici jucători, Didi Prodan. Rând pe rând, „tricolorii” acelei epoci au ajuns la cimitir să-și poarte colegul pe ultimul drum. Aparița lui Dorinel Munteanu a stârnit rumoare chiar şi printre colegi.

Se îngrăşase, privirea trăda că avea probleme, arăta neglijent cu propria-i ținută. Era perioada în care Dorinel Munteanu se scufundase în întunericul uitării. În lumea fotbalului se știa că era în plin divorț de Simona, soția sa, dar și că avea tot mai mari şi mai dese derapaje bahice.

Spovedania lui Dorinel Munteanu: „Da, căzusem în patima băuturii!”

Dorinel Munteanu  a avut probleme în trecut din cauza băuturii. „Da, știu cum arătam atunci, la înmormântarea lui Didi. Ajunsesem la 98 de kilograme de la 80, eram umflat la față, neîngrijit. Treceam printr-o perioadă foarte grea”, recunoaște fostul internațional.

A acceptat recent să vorbească, în premieră, despre problemele sale cu băutura. „Totul a început prin 2014, când au apărut primele semne că eu și cu Simona vom divorța. Am început să uit de mine, am intrat în niște anturaje, mergeam des la vânătoare, acolo unde «repriza a treia» e cea mai importantă și cea mai lungă. Era repriza în care începea petrecerea de după vânătoare. Iar eu am început să beau tot mai mult”.

După 27 de ani de căsnicie, Dorinel Munteanu a divorțat de soția sa, Simona. Cei doi au și o fiică, Bianca (27 de ani), stabilită în Olanda, unde lucrează într-o firmă de marketing. A fost o despărțire cu multe momente neplăcute, cu un partaj în urma căruia fostul jucător a pierdut mult din ce agonisise de-a lungul carierei.

„Niciun divorț nu este ușor. M-a afectat foarte mult. Așa am ajuns să cad în patima băuturii. Toți îmi spuneau că trebuie să mă opresc, chiar și fiica mea, dar parcă nu auzeam pe nimeni. Problema era la mine, eu trebuia să înțeleg că eram la marginea prăpastiei şi doar singur puteam să mă opresc”.

Dorinel Munteanu: „Mă uitam în oglindă și am spus «Gata, stop!»”
În octombrie 2017, Dorinel s-a recăsătorit. E aproape nedespărțit de noua sa soție, care a ținut să nu îi fie publicat numele. Ce doi petrec aproape tot timpul împreună. Au pasiuni comune, inclusiv sportul, vânătoarea sau pescuitul.

„Mă uitam în oglindă și nu-mi venea să cred cum ajunsesem. Și într-o zi am spus «Gata! Stop! Oprește-te!». Nu a fost deloc ușor, dar am avut voință, ambiție, am avut-o și pe soția mea alături, la fel şi pe duhovnicul meu, părintele Crișan. Cu ajutorul lor am reuşit. Nu a fost nevoie să fac vreo cură de dezalcoolizare. Cum am făcut? Într-o zi am decis că nu mai vreau să duc acel gen de viaţă. Şi am luat-o pas cu pas, zi de zi. O perioadă mi-am propus să nu mai beau nimic până la prânz. Apoi să nu mai beau până la ora 15:00. Și tot așa, am tot împins autointerdicția până când, după câteva luni, am ajuns să nu mai beau deloc. În tot acest timp am reînceput să fac sport, să merg la sală, la alergare, împreună cu soția mea. Iar acum am ajuns iar la 80 de kilograme. Gândiți-vă că aveam 77 când jucam fotbal! Iar viața mea a revenit la normal”.

În urma divorțului, Dorinel a pierdut o mare parte din averea pe care a strâns-o de-a lungul carierei. „Am rămas, printre altele, inclusiv fără proprietatea de la Koln, pe care a luat-o fosta soție. Nici în afaceri nu mi-a mers foarte bine. Aveam o firmă de transport unde am pierdut câteva sute de mii de euro. Dar cine nu pierde în afaceri?! Nu mai sunt la nivelul financiar la care am fost, dar e OK, nu mă plâng. Mai am o bază sportivă la Reșița și alte mici afaceri. Nu produc foarte mult, dar important e că mi-am revenit, că sunt gata să mă apuc de treabă, să antrenez, pentru că asta îmi place cel mai mult. Și, cine știe?, poate că am să pot, cândva, să îmi cumpăr iar o casă la Koln”.

În 2015, Dorinel Munteanu a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că a fost prins băut la volan în 2014. A avut doi ani interdicţie să conducă. „A fost o greşeală din acea perioadă tulbure din viaţa mea, dar a trecut”, spune Dorinel.

„A fost cea mai neagră perioadă din viaţa mea şi trebuie să mi-o asum. Eram pe marginea prăpastiei. A fost greu, dar am găsit puterea să lupt cu alcoolul și să revin la o viață normală. Și n-am să mă mai întorc niciodată acolo unde am fost”, a spus Dorinel Munteanu.