Momente grele pentru Eliza. Prin ce trece fiica Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

Momente grele pentru Eliza, fiica Adrianei Iliescu. Ce se întâmplă cu ea la început de an universitar.

10 sept. 2023, 15:50
Momente grele pentru Eliza. Prin ce trece fiica Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

A mai rămas doar puțin timp până când universitățile își vor redeschide porțile. Eliza Iliescu așteaptă cu nerăbdare începerea școlii, mai ales că fata este foarte conștiincioasă și îi place foarte mult să studieze.

Comparativ, însă, cu alți tineri de vârsta ei, pentru Eliza începutul de an universitar nu vine cu tot ce și-ar dori, asta pentru că pensia mamei sale nu este prea mare.

Ținând cont de faptul că tatăl Elizei nu există în viața ei, cunoscut fiind modul în care mama ei a rămas însărcinată, Adriana Iliescu a trebuit să o crească singură pe fiica sa.

Adriana Iliescu i-a oferit tot ce a putut mai bine Elizei și a încercat pe cât posibil să nu-i lipsească nimic.

Suntem bine, și eu, și fiica mea. Nu e ușor să trăiești din bani puțini, dar nu ne plângem. Suntem bine și asta le urăm tuturor!”, a spus Adriana Iliescu, în urmă cu ceva timp, potrivit impact.ro.

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, după o viață în învățământ

Adriana Iliescu, în vârstă de 84 de ani, a lucrat o viață în învățământ, a fost profesor universitar. A predat limba română, a fost și autoare de povești pentru copii. Pentru munca ei, fosta profesoară primește lunar de la stat 5.000 de lei.

Nu este o perioadă geroasă, de unde ger și frig? E chiar bine afară! În casă avem căldură, avem apă caldă, ne este bine, nu ducem lipsă de nimic. Nu ne plângem de nimic. M-a ajutat bunul Dumnezeu, am fost profesor universitar și am o pensie de 5.000 de lei pe lună, nu am probleme cu banii. Păcatul meu ar fi să zic că o duc greu financiar”, a declarat Adriana Iliescu iarna trecută.

Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică, ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!’‘, a adăugat aceasta.