Momente grele pentru Ionuț Gologan. Colegul său a fost găsit mort în celulă

Colegul de celulă al lui Ionuț Gologan, românul condamnat la moartea în Malaezia, a fost găsit fără viațîă în spatele gratiilor. Românul a trecut prin momente cumplite după ce și-a văzut colegul mort.

26 iul. 2018, 12:35
Momente grele pentru Ionuț Gologan. Colegul său a fost găsit mort în celulă

În vârstă de 24 de ani, Marippan Manivannan a decedat din cauza faptului că nu a primit îngrijiri medicale corespunzătoare în închisoarea Bentong, din Malaezia. Acesta s-a îmbolnăvit cu două săptămâni înainte de deces. A fost tratat, din păcate, superficial de medici.

În urmă cu șase ani, pe 26 iunie 2012, Ionuţ Gologan a fost arestat pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, având asupra lui 1.494 de grame de metamfetamină. Cazul său a ajuns să fie mediatizat în toată lumea şi multe persoane publice din România au vrut să îl ajute pe tânăr.

Informațiile recente arată că guvernul din Malaysia a convenit, în unanimitate, să renunţe la pedeapsa automată cu moartea în cazul traficanţilor de droguri, însă decizia trebuie aprobată de Parlament înainte de a intra în vigoare, a anunţat un ministru citat de Channel News Asia.

Demersurile autorităților române vor continua acum prin deschiderea unei proceduri de clemență către sultanul și prim-ministrul din această țară. Exact aceeași cale urmată și în cazul lui Ionuț Gologan, primul român condamnat la moarte, tot pentru trafic de droguri.