Momente istorice la Roma! Liderii marilor religii ale lumii s-au rugat împreună pentru victimele pandemiei

Moment istoric, marţi, 20 octombrie, la Roma! Liderii marilor religii ale lumii s-au rugat împreună pentru victimele pandemiei şi ale războiului. Rugăciunea a fost condusă de Papa Francisc. Ulterior, toţi liderii marilor religii s-au întrunit în Piaţa Capitoliului, pentru a participa la o ceremonie.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 16:44

Papa Francisc și patriarhul ortodox Bartolomeu, dar și alți liderii creștini, iudaici, budiști și musulmani s-au rugat împreună și au lansat Apelul pentru Pace 2020. Evenimentul s-a desfăşurat sub deviza „Nimeni nu se salvează singur. Pace și Fraternitate„. Potrivit Vaticanului, Apelul pentru Pace vine într-un moment de grea încercare pentru întreaga planetă. Pe lângă pandemia de coronavirus, omenirea este zguduită de războaie interminabile, ca acelea din Siria și Yemen, dar și de conflicte reaprinse cu deosebită violență, cum este cazul celui din Nagorno-Karabagh.

Citeste si Papa Francisc, interviu neconvenţional. „Plăcerea culinară şi cea sexuală sunt pur şi simplu de natură divină”

Liderii religioşi s-au rugat în diferite lăcaşuri. Astfel, la Bazilica Santa Maria din Aracoeli s-au rugat Papa Francisc alături de patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I. Haim Korsia, reprezentant al cultului mozaic şi mare rabin al Franţei, a participat la o slujbă la Marea Sinagogă din Roma. Islamul l-a avut ca reprezentant pe Mohamed Abdelsalam Abdellatif, secretarul general musulman al Comitetului superior al fraternităţii musulmane, iar budismul pe Shoten Minegishi.

Rugăciunea simultană a durat circa o oră. După aceasta, toţi liderii religioşi s-au reunit în prezenţa preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în Piaţa Campidoglio (Piaţa Capitoliului), unde a avut loc o nouă ceremonie. După rugăciune, s-a proclamat Apelul pentru pace din 2020 şi a fost aprins Candelabrul păcii.

Victimele războaielor și ale pandemiei au fost comemorate printr-un minut de reculegere.