Momente şocante în Ucraina. O bombă a explodat în direct, chiar în timpul unui interviu – VIDEO

Forţele ruse controlează deja "o parte" din Severodoneţk, oraş din estul Ucrainei pe care îl bombardează şi încearcă de mai multe săptămâni să-l cucerească,

31 mai 2022, 19:04
Momente şocante în Ucraina. O bombă a explodat în direct, chiar în timpul unui interviu – VIDEO

Război în Ucraina. Imaginile șocante au fost postate pe rețelele de socializare și arată cum părți ale zidului din apropiere se dărâmă peste persoanele aflate în zonă. Potrivit presei ucrainene, femeia care a acordat interviul a supraviețuit.

Secvența filmată, distribuită de Nexta TV, arată cum persoanele aflate în cadru sunt zguduite de suflul detonației, iar imaginea devine tulbure din cauza fumului și prafului stârnite de explozie, în timp ce încăperea se umple de fragmente de zidărie.

Pe parcursul secundelor premergătoare exploziei, o femeie de vârstă mijlocie vorbește cu fața spre obiectivul camerei.

În plan secund se distinge o altă femeie, în vârstă, care nu pare să intervină în discuție. O a treia persoană este parțial vizibilă la limita din dreapta cadrului.

Armata rusă controlează o parte din oraşul Severodoneţk, din estul Ucrainei, anunţă guvernatorul regiunii, dar nu poate înainta din cauza rezistenţei ucrainene care încă luptă

Un zid din cărămizi albe pare să mărginească un coridor de trecere. Un zgomot ca de tunet se aude la un moment dat.

Femeia din prim plan ridică ochii către un punct aflat în dreapta sa și în stânga cadrului, după care se produce o detonație puternică.

Obiectivul camerei plonjează și surprinde picioarele și pelerina unui bărbat care, împreună cu cei aflați de față, încearcă să-și revină din șoc și să iasă din zona afectată de bombardament.

Război în Ucraina.  Mai multe oraşe din sud controlate de Rusia se află într-o ”blocadă completă a informaţiilor”. Internetul şi conexiunea mobilă nu funcţionează, iar ocupanţii ruşi vând cartele SIM

Mai multe oraşe din sudul Ucrainei controlate de Rusia se află într-o ”blocadă completă a informaţiilor”, iar trupele ruse vând în prezent cartele SIM localnicilor, deoarece internetul şi conexiunea mobilă nu funcţionează, au declarat marţi oficialii ucraineni, relatează CNN.

”Nu există internet şi nicio conexiune mobilă în regiunea Herson de aproape 24 de ore”, potrivit lui Hennadii Lahuta, şeful administraţiei militare regionale a Hersonului.

”Ocupanţii vând cartele SIM ruseşti în oraş. Trebuie să furnizaţi datele paşaportului pentru a cumpăra o cartelă SIM. Vă îndemn să nu faceţi acest lucru şi să nu furnizaţi datele dumneavoastră personale ocupanţilor”, a mai spus el.

Lahuta a precizat că ”Ucraina face tot posibilul pentru restabilirea comunicaţiilor mobile şi internetului în regiunea Herson”.

Regiunea separatistă Osetia de Sud renunţă la referendumul privind integrarea în Rusia, programat iniţial pentru 17 iulie
Separat, agenţia naţională de ştiri a Ucrainei Ukrinform a precizat că Ihor Kolikhaiev, primarul oraşului Herson, nu a avut conexiune marţi, în pofida unui briefing online planificat la ora 13.00, ora locală. Ukrinform a mai menţionat că va încerca să reia legătura cu el miercuri.

Comandamentul Operaţional Sudil al armatei ucrainene a anunţat într-un comunicat că luptele şi bombardamentele continuă în întreaga regiune Herson.

”Multe aşezări nu au energie electrică, apă şi gaze. Regiunea are nevoie de medicamente şi ajutor umanitar”, se arată în comunicat.

Agenţia de ştiri rusă RIA Novosti a scris, marţi, că regiunea Herson va deveni parte a Federaţiei Ruse în viitorul apropiat, potrivit oficialului local numit de Rusia, Kirill Stremusov.

De asemenea, RIA-Melitopol, un site de ştiri ucrainean, a relatat că Stremousov a afirmat că rubla rusă a fost pusă în circulaţie completă ca monedă în Herson de luni, împreună cu grivna ucraineană.