Momentul care a stârnit hohote de râs! Nicușor Dan și Tanczos Barna, la un pas să cadă cu bicicleta din cauza CEO-ului Raiffeisen

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și ministrul Mediului, Tanczos Barna, au fost protagoniștii unui moment haios în parc, în timp ce de plimbau cu bicicleta.
Claudia Simion
03 iun. 2021, 11:59
Momentul care a stârnit hohote de râs! Nicușor Dan și Tanczos Barna, la un pas să cadă cu bicicleta din cauza CEO-ului Raiffeisen

Nicușor Dan și Tanczos Barna se îndreptau spre dezbaterea organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei. Îmbrăcați la costum și aflați, evident, pe biciclete, au fost la un pas să-și piardă echilibrul, după ce CEO-ul unei bănci, care îi însoțea, a căzut chiar în fața lor. Steven van Groningen, CEO – ul Băncii Raiffeisen, este cel care i-a amuzat pe trecători.

Politicienii, care au atras privirile tuturor trecătorilor aflați în parc, au trecut repede peste momentul ce a stârnit hohote de râs și și-au continuat drumul.

Cine este cel care a căzut cu bicicleta

Steven Cornelis van Groningen este un canotor de performanță, care a reprezentat Țările de Jos în proba de canotaj la Jocurile Olimpice de vară din 1984 și la mai multe Campionate Mondiale de Canotaj.

Steven van Groningen a urmat școala primară și liceul în Deventer, oraș în care, timp de câțiva ani, a luat și cursuri de clarinet. După liceu, continuând o tradiție de familie, a absolvit Facultatea de Drept a Universității din Leiden, specializându-se în drept comercial.

În timpul facultății, van Groningen a practicat canotajul și a fost selecționat în echipa națională a Olandei, cu care a participat la Campionatul Mondial de Canotaj din 1983, de la Duisburg, Germania. La vârsta de 26 de ani, el a făcut parte din echipa Olandei care a concurat la Jocurile Olimpice de vară din 1984, de la Los Angeles.

Van Groningen este căsătorit din 1987 cu canotatoarea română Valeria Răcilă. Cei doi s-au cunoscut în 1982 la o competiție de canotaj din Elveția. Câțiva ani mai târziu s-au mutat în Olanda și au devenit părinții a doi copii.

În Parcul Herăstrău, locul în care s-a ținut dezbaterea More Cycling for a Greener Recovery, primarul Capitalei și ministrul Mediului au fost întâmpinați de președintele Klaus Iohannis, care, la rândul său, a venit tot cu bicicleta.

Nicușor Dan a recunoscut că îi e frică să meargă cu bicicleta în București

„Mi-e frică să merg cu bicicleta în Bucureşti. Trebuie să mă intersectez cu maşinile”, a declarat el, după o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată de Asociaţia Green Revolution, cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei.

Întrebat dacă şeful statului este în pericol în drum spre Palatul Cotroceni, Nicuşor Dan a răspuns: „Nu, domnia sa va merge până acolo pe piste amenajate”.

Nicușor Dan, promisiunea care dă speranță bucureștenilor

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și ministrul Mediului, Tanczos Barna, au fost protagoniștii unui moment haios în parc, în timp ce de plimbau cu bicicleta.

Nicușor Dan și Tanczos Barna se îndreptau spre dezbaterea organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei. Îmbrăcați la costum și aflați, evident, pe biciclete, au fost la un pas să-și piardă echilibrul, după ce CEO-ul unei bănci, care îi însoțea, a căzut chiar în fața lor.

Nicușor Dan promite mai multe piste pentru bicicliști în București până la finalul anului.

„Anul acesta o să vedeți mai puține mașini pe prima bandă. O să aflați. Se va întâmpla până la sfârșitul anului. Așteptați momentul anunțului”, a spus Nicușor Dan.

„Pistele de biciclete trebuie făcute pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate şi asta vine prin strategia de parcare. Deci, mai întâi strategia de parcare şi apoi piste de biciclete”, a declarat Nicuşor Dan.

„Sunt 15-20 de kilometri de piste de biciclete acum în Bucureşti. Chiar dacă am vrea în momentul de faţă să facem nişte piste de biciclete nu am avea unde pentru că sunt maşini parcate peste tot, pe prima bandă şi atunci primul lucru este găsim prin strategia de parcare soluţii alternative pentru a muta maşinile de pe prima bandă pentru a avea spaţiu considerabil. E inutil să ai pistă de biciclete care nu e conectată cu altele şi care să nu îţi permită să te duci de acasă la serviciu cu maşina”, a declarat Nicuşor Dan.

Pentru a încuraja mersul pe bicicletă, primarul Capitalei intenționează să crească prețul la parcări.

„Dacă vrem să mergem pe partea practică ne izbim de niște probleme. Nu poți, chiar dacă am avea o cantitate nelimitată de bani, nu am putea să organizăm, să concepem și să organizăm acele piste de biciclete pentru că orașul e ocupat de mașini parcate pe prima banda. Acele mașini încetinesc transportul public. Din acest motiv lumea folosește în continuare mașina. Ca să ieșim din cerul acesta vicios trebuie să facem 2 lucruri: să avem o strategie de parcare, care înseamnă și colaborare cu parcări private. E o chestiune care trebuie spusă și asumată.

Trebuie să creștem prețul parcării, e absolut necesar pentru a realiza acel echilibru în oraș. Acum mă duc în cealaltă problemă, transportul public. E nevoie de infrastructură. E scump! Bucureștiul are nevoie de 200 de tramvaie, în afară de cele 100 care vin. Pe scurt, asta este direcția, avem avantajul că avem experiența orașelor occidentale care au trăit ce trăim noi acum. Au luat inițial aceleași măsuri greșite pe care le-am făcut și noi acum 10 ani, să lărgim străzile ca să aducem alte mașini. Trebuie să alocăm bani pentru transportul public, trebuie să avem curajul să spunem că parcarea nu e un drept absolut. Încet – încet vom aplica modelul de succes al orașelor în care mergem în vacanță”, a mai spus Nicușor Dan.

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă când te trezești dimineața cu urme de pernă pe față. Explicația care te va uimi
Capital.ro
Mașinile diesel care urmează să fie interzise. Li se va ridica dreptul de circulație. Decizie UE
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Român delegat la o secție de votare din Anglia: „Voturile s-au cam împărțit frățește. Se pot întâmpla anumite măgării”
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Cum influențează numerologia ziua alegerilor de 4 mai 2025
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
E ȘTIREA NOPȚII: Diaspora face istorie Surprizele sunt uriașe
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se majorează de la 1 iunie. Cei care stau la curte achită obligatoriu în fiecare lună
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Ce înseamnă exact cuvântul ”președinte”. Un termen cu multe semnificații
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile