Momentul în care bloggerul rus Vladlen Tatarski este spulberat de explozia de la cafeneaua din Sankt Petersburg VIDEO

O înregistrare video publicată recent arată momentul exploziei care l-a ucis pe jurnalistul bloggerul rus Vladlen Tatarski într-o cafenea din Sankt Petersburg. Victima fusese invitată la un eveniment de un grup pro-război numit Cyber Front Z.

04 apr. 2023, 11:38
Momentul în care bloggerul rus Vladlen Tatarski este spulberat de explozia de la cafeneaua din Sankt Petersburg VIDEO
Momentul în care bloggerul rus Vladlen Tatarski este spulberat de explozia de la cafeneaua din Sankt Petersburg

Momentul în care bloggerul rus Vladlen Tatarski este spulberat de explozia de la cafeneaua din Sankt Petersburg. În imagini, blogger-ul apare lăsând microfonul la care vorbea jos, după care pune statueta cu explozibil într-o cutie de carton. În momentul în care începe să pună o folie de plastic peste cutia cu statueta, explozibilii sunt detonați. Vladlen Tatarski era unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai invaziei rusești din Ucraina. Se declara expert în domeniul militar, iar în ultima perioadă, însă, începuse să critice eșecurile armatei ruse. În vârstă de 40 de ani, acesta avea peste 560.000 de urmăritori pe Telegram, fiind unul dintre cei mai influenţi bloggeri militari. Grupul Cyber Front Z, care se prezintă pe reţelele sociale drept „soldaţii informaţiei Rusiei”, a spus că închiriase localul pentru un eveniment.

Citeşte şi: Explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg. Un cunoscut blogger militar rus a murit şi mai multe persoane au fost rănite VIDEO

În ultimele secunde ale videoclipului, Vladlen Tatarski este pixelat. Cunoscutul blogger rus a fost ucis în ceea ce pare a fi un atac îndrăzneţ asupra unei figuri pro-Kremlin de profil înalt, au declarat oficialii. Autorităţile au declarat că tratează cazul ca pe o suspiciune de crimă. Cel puţin 32 de persoane au fost rănite în urma exploziei, 10 dintre acestea fiind în stare gravă, a anunţat presa de stat Ria Novosti, citând Ministerul rus al Sănătăţii.

Forţele de securitate ruse au identificat-o pe Daria Trepova ca fiind persoana care i-a înmânat statueta lui Vladlen Tatarski cu câteva minute înainte de explozie. Aceasta a fost deja vizată de autorităţile ruse în februarie 2022, când a fost condamnată la 10 zile de arest administrativ pentru o acţiune neautorizată împotriva invaziei rusești din Ucraina. „Am adus o statuetă care a explodat în cafenea”, a declarat Daria Trepova. Întrebată de un poliţist cine i-a dat bomba, ea a răspuns că va explica „mai încolo”.